Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 11 de desembre

La Festa del Segar fa reviure el passat pagès de la vila

20 de juny de 2013Un any més, Palau-solità i Plegamans ha viscut la tradicional Festa del Segar, una cita en la que els més grans reviuen les feines i els costums del camp alhora que les generacions més joves descobreixen com era la vida a la vila no fa pas tants anys. Diversos representants de l’Ajuntament van acompanyar els segadors en diversos actes, com l’Alcaldessa Teresa Padrós, la Tinenta d’Alcaldia de Territori i Medi Ambient, Àngels Marcuello, o el regidor de Cultura, Miquel Rovira.

 

Enguany la cita va ser el cap de setmana del 15 i 16 de juny. Dissabte a la tarda es va organitzar una visita al Museu de l'Avi, a la Masia de Can Duran, on s'hi exposen tota mena d'eines que s'utilitzaven a les feines del camp però també estris emprats pels artesans. Després va tenir lloc una interessant xerrada amb segadors veterans. Van compartir els seus records i coneixements en Miquel Rovira sènior, Salvador Ballbé i Antoni Francès. Els temes, molt variats, van anar des de les diferents eines que s'utilitzaven fins a les experiències de les campanyes de la sega arreu de Catalunya, així com les condicions de vida dels pagesos i segadors en èpoques passades. La tarda va finalitzar amb un tast de segadors al restaurant de la Masia de Can Duran, que va consistir en pa amb tomàquet, embotits, mongetes seques i botifarra.

 

Al matí del dia següent va arribar el moment de posar en pràctica els records i segar al mode tradicional uns camps situats al costat de la Masia de Can Boada Vell. Van assistir-hi uns 20 segadors que van demostrar les seves habilitats. Sumats als qui van anar-hi per veure-ho i per gaudir de l'esmorzar de segadors, s'hi van comptar en total una cinquantena de persones. La Festa del Segar se celebra cada any, el mes de juny. S'organitza braç a braç entre el Patronat de Sant Isidre, Qu4trepins Quaderns de Cultura i l'Ajuntament de Palau-solità i PlegamansImatges relacionades

 • Sega tradicional en la Festa del Segar 2013.

  Sega tradicional en la Festa del Segar 2013.

 • 130620 festasegar maquinaantiga

  130620 festasegar maquinaantiga

 • 130620 festasegar fotofamilia

  130620 festasegar fotofamilia

 • 130620 festasegar museuavi

  130620 festasegar museuavi