Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 18 de desembre

L’Ajuntament presenta una Festa Major plena d’activitats i diversió

2 de juliol de 2013La Festa Major serà del 29 d’agost al 2 de setembre, però el dia 24 ja hi haurà cinema a la fresca

 

L’Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós, i la regidora de Festes, Carme Sanz, han presentat aquest migdia la programació preparada per a la Festa Major del municipi, que tindrà lloc entre el 29 d’agost i el 2 de setembre. Hi destaca el gran nombre d'activitats programades i la diversió que aquestes volen provocar en el públic.

 

Teresa Padrós ha agraït especialment la implicació de totes les entitats en el procés participatiu que s’ha desenvolupat per realitzar tota la programació de les activitats de la Festa. “A més, agraeixo la participació de totes les persones voluntàries que s’impliquen perquè tots els actes surtin bé, com és el cas de la Cursa Maria Víctor. També cal destacar la col·laboració dels voluntaris de Creu Roja i Protecció Civil”, ha explicat l’Alcaldessa. En aquest sentit, Padrós també ha subratllat “la tenacitat de la regidora de Festes, ja que la seva bona gestió fa que tinguem una gran Festa Major amb un pressupost molt ajustat”.

 

Programació

La regidora de Festes, Carme Sanz, ha detallat el contingut de la programació de la Festa Major, que tot i que comença el 29 d’agost tindrà un acte previ uns dies abans. Es tracta del cinema a la fresca, que se celebra el 24 d'agost amb la projecció de la pel·lícula El Hobbit, un viatge inesperat. Sanz ha explicat que “la festa segueix el model que es va iniciar en l'edició anterior, amb la plaça de la Vila com a centre de la festa de dia, i l’envelat com a concentració de la programació nocturna". "Alguns actes també es faran a la plaça de Ca l’Estruch”, ha afegit. Segons manifesta la regidora, la programació es basa en una barreja entre actes tradicionals i algunes novetats “que faran la festa molt animada”. Com a novetats, destaquen la recuperació del teatre, l’espectacle de circ de carrer, les matinades “i la cursa de roba interior, que de ben segur serà molt divertida”, ha dit Sanz.

 

D'altra banda, es dóna continuïtat a activitats més tradicionals com el ball de gala de l’orquestra Maravella, les havaneres i el concert de jazz, a més de la tradicional Cursa Maria Víctor. També es mantenen el sopar de duro, el correbarres, la tarda castellera, la sindriada, el correfoc, el ball del confeti i la flashmob per la bona acceptació que van tenir l’any passat. Segons Sanz, també s’està treballant en el pregó, “que presentarà moltes sorpreses però que no volem descobrir”. Enguany seguiran celebrant-se els jocs rurals i s’inclouen activitats més divertides com el joc de l’albergínia i altres atractius per als infants més petits al bosc de Can Pavana. També hi haurà espai per a la Festa Major 2.0, ja que les xarxes socials se’n faran ressò mitjançant el twitter i el concurs d’instagram. Ràdio Palau farà una programació especial amb connexions en directe durant la festa.

 

El pressupost de la Festa Major encara no està tancat, però tant la regidora com l’Alcaldessa preveuen que serà lleugerament inferior al de l’any passat, quan ja es va reduir un 24% respecte a l'edició del 2011, “i això tenint en compte que aquest any s’afegeix la despesa de l’augment de l’IVA i d’elaborar els Plans d’Autoprotecció per garantir la màxima seguretat en totes les activitats, i en aquest sentit no ens la jugarem” ha sentenciat contundent Carme Sanz. La regidora ha finalitzat la presentació fent una crida al civisme, en especial pel que fa al respecte al descans dels veïns, i ha recordat la importància d'utilitzar els gots reutilitzables i els contenidors de recollida selectiva perquè el poble "continuï sent sostenible els dies de festa".

 Imatges relacionades

  • L'Alcaldessa, Teresa Padrós (a la dreta), i la regidora de Festes, Carme Sanz, durant la presentació de la programació de Festa Major

    L'Alcaldessa, Teresa Padrós (a la dreta), i la regidora de Festes, Carme Sanz, durant la presentació de la programació de Festa Major

Documentació adjunta