Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 18 de desembre

La Societat de Caçadors de l'Alzina neteja boscos del municipi de deixalles i runa

18 de juliol de 2013Uns 25 membres de la Societat de Caçadors de l'Alzina, entitat de Palau-solità i Plegamans, van realitzar una neteja de boscos durant el diumenge 14 de juliol. En total van recollir més de 3.000kg de tota mena de deixalles i runa als boscos de Can Cerdà, Ca n'Arimon, la Font de Can Pujol i voltants, Can Burgués i Can Valls, a l'entorn de l'antic Càmping Palau.

 

Aquesta no és la primera vegada que el grup de caçadors realitza neteges com aquesta. Pedro Sánchez, regidor de Medi Ambient i Gestió Ambiental de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, es mostra "molt agraït" per aquesta tasca que duen a terme de forma periòdica. Des de la Societat de Caçadors s'agreix igualment la col·laboració de l'empresa Construccions Mora, que va cedir un camió per transportar les deixalles i la runa, així com el suport donat per l'Ajuntament. De fet, els voluntaris van portar tots aquests residus a la Deixalleria Municipal i van ser els treballadors d'aquest equipament els qui es van encarregar de la feina de separar els residus per tal que rebin el tractament adequat.

 

El regidor qualifica com a "exemplar l'actitud i el civisme" dels socis de la Societat de Caçadors, en contraposició "a aquelles persones que sembla que no són conscients del mal que fan al medi ambient i a la resta de ciutadans cada cop que llencen escombraries o altres deixalles a l'entorn". "Tornem a insistir en el fet que el poble disposa d'una Deixalleria Municipal on es pot reciclar tota mena de residus, sense necessitat de llençar-los als nostres boscos", manifesta en aquest sentit Joaquim Zarzoso, president de la Societat de Caçadors de l'Alzina, en una nota feta pública. I és que abandonar residus o deixalles de qualsevol mena a la via pública o a l'entorn natural són pràctiques incíviques que poden ser sancionades.

 

D'altra banda, i pel que fa a les activitats vinculades a la caça, Zarzoso especifica en el comunicat que la Societat de Caçadors de l'Alzina "no dubtarà en denunciar qualsevol persona que incompleixi la llei de caça i la llei de protecció dels animals". I és que la mateixa associació ja ha notificat al cos d'Agents Rurals diversos casos de caça furtiva o altres pràctiques no permeses, "com la col·locació de xarxes japoneses per capturar ocells fringíl·lids o la captura d'ànecs de la riera durant el període de cria".

 

Respecte a les activitats de caça, recentment la Societat de Caçadors de l'Alzina va actuar a petició de l'Ajuntament per fer una batuda de porcs senglars que s'havien localitzat molt a prop de les cases del barri de Can Riera i de la carretera C155, que va de Sabadell i Granollers. "El risc que poguessin causar accidents o problemes amb els veïns era evident i la Societat de Caçadors es va prestar de seguida a solucionar-ho", explica el regidor Sánchez. En aquesta operació van participar-hi també efectius de la Policia Local, Mossos d'Esquadra i Agents Rurals així com voluntaris de Protecció Civil.

 Imatges relacionades

  • Els caçadors van trobar tota mena de deixalles a l'interior dels boscos

    Els caçadors van trobar tota mena de deixalles a l'interior dels boscos

  • Els voluntaris van comptar amb un vehicle cedit per l'empresa Construccions Mora

    Els voluntaris van comptar amb un vehicle cedit per l'empresa Construccions Mora

  • Un dels vehicles, amb tot mena de deixalles, en arribar a la Deixalleria Municipal

    Un dels vehicles, amb tot mena de deixalles, en arribar a la Deixalleria Municipal

Enllaços relacionats