Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dijous, 15 de novembre

L'Ajuntament renova els fanals d'un tram del carrer Comerç

28 d'octubre de 2013L'actuació permet millorar la il·luminació i reduir un 30% el consum energètic

 

La Brigada d'Electricistes de l'Ajuntament enllesteix aquests dies la renovació dels fanals que il·luminen el tram del carrer Comerç comprès entre la plaça de la República i els jardins de la Masia de Can Cortès, al centre del municipi. Es preveu que els nous fanals es puguin encendre en la nit d'avui, 28 d'octubre, jornada en la qual s'espera finalitzar la instal·lació que fan les Brigades en col·laboració amb una empresa externa.

                                                     

"L'actuació millora la il·luminació del carrer, ja que s'hi instal·len més fanals dels que hi havia, alhora que es guanya en eficiència energètica", resumeix la regidora de Manteniment d'Espais Públics, Carme Sanz. En concret, s'hi instal·len deu fanals quan abans només n'hi havia set. Els antics punts de llum se subjectaven a les façanes de les cases del carrer mitjançant un braç de ferro forjat. Les noves llumeneres, en canvi, s'alcen mitjançant columnes metàl·liques que, a més, permeten connectar-les a la xarxa general de terra.

 

Es tracta de llumeneres de sodi de 70 watts. Per potenciar l'estalvi energètic, als fanals s'instal·larà un dispositiu que reduirà aquesta potència fins a 50 watts des de les 11 de la nit i fins a les 5 de la matinada. Segons la Brigada d'Electricistes, aquesta disminució de la potència és pràcticament imperceptible per a l'ull humà i permet reduir notablement el consum energètic. Es calcula que les noves llumeneres de sodi i la disminució de potència durant unes hores suposarà una reducció del 30% en el consum energètic respecte al dels fanals antics. Tot plegat suposa una inversió per a l'Ajuntament d'uns 6.000€, entre les feines d'obra i el material elèctric. Aquesta xifra no inclou el cost dels fanals perquè formen part de l'estoc amb què ja comptava el consistori.

 

A banda d'aquesta actuació, la Brigada d'Electricistes instal·la aquests dies uns altres tres nous fanals, també de llumeneres de sodi de 70 watts de potència, al tram del carrer Padró comprès entre el passeig de la Carrerada i el carrer Cinto Verdaguer. S'aprofiten les obres que s'estan fent aquests dies en aquesta via, al clavegueram i renovant les voreres, per instal·lar aquests nous punts de llum. En aquest indret també hi haurà més llum, ja que fins ara, en el tram esmentat, només hi havia un fanal subjectat a la façana d'un edifici mitjançant un braç de ferro.Imatges relacionades

  • En primer terme, es pot veure un dels fanals que ara es retiren. Al darrere, un dels nous.

    En primer terme, es pot veure un dels fanals que ara es retiren. Al darrere, un dels nous.