Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 20 de novembre

La Festa Solidària de la vila recapta 2.731€ per a la Marató de TV3

16 de desembre de 2013La Festa Solidària per la Marató de TV3 que es va celebrar ahir a Palau-solità i Plegamans ha recaptat un total de 2.731€, una xifra superior a la quantitat aconseguida l'any passat -2.467€-. Així, la ciutadania del municipi va tornar a demostrar la seva solidaritat, dedicada aquest any a la investigació sobre les malalties neurodegeneratives, com el Parkinson o l'Alzheimer, entre moltes altres.

 

La Festa Solidària va ser organitzada per les associacions de les Vaques i les Cabres de Palau-solità i Plegamans, que van comptar amb la col·laboració de moltes entitats i de l'Ajuntament del municipi. Entre totes elles van organitzar una autèntica marató d'activitats i espectacles amb la intenció d'atreure públic i recaptar donacions per a aquesta causa.

 

Teresa Padrós, Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, felicita "tots els voluntaris per haver treballat per una molt bona causa". A més, es mostra orgullosa quan afirma que "aquest és un poble molt solidari". L'Alcaldessa no amaga la crítica, però, davant el fet que "les administracions haurien de destinar més diners a la investigació i no deixar-ho tot en mans d'actes solidaris". En aquesta línia, denuncia que "s'està expulsant del país a molts joves preparats, perdent gent molt competitiva i fent que cada cop tinguem una societat més injusta i amb més pobresa, cosa que la relega a la cua d'Europa".

 

Tornant a la Festa Solidària per la Marató, Jordi Plaza, president de les Cabres de Palau-solità i Plegamans, i Eva Soler, secretària de les Vaques de Palau-solità i Plegamans, es mostren molt satisfets amb el resultat de la iniciativa solidària que han organitzat ambdues entitats amb la col·laboració de moltes associacions del poble. "La gent ha participat molt i s'ha mostrat molt sensibilitzada", explica Soler. Plaza subratlla que "és una festa que ja és de tots, que el poble s'ha fet seva, i cada cop hi ha més entitats que volen col·laborar".

 

Citen, per exemple, el cas de l'Associació de Comerciants, que va recaptar 437€ oferint xocolata calenta i dolços. En general, totes les activitats han tingut força èxit, si bé destaca la botifarrada, de la qual van vendre prop de 500 tiquets. Entre les novetats citen l'Arbre dels Bons Records, on tothom qui volia podia fer una aportació d'1€ i penjar-hi un record. També van recaptar fons amb les entrades del concert de Pepet i Marieta, si bé els organitzadors es plantegen fer modificacions de cara a l'any que ve, tal i com ho explica Jordi Plaza: "La gent que va acudir al concert s'ho va passar molt bé però hem d'estudiar si podem aconseguir més afluència l'any que ve programant-lo el dissabte, la nit anterior de la festa".

 

Espectacles

I és que durant tot el dia es van succeir tota mena d'activitats i espectacles que van tenir lloc a la plaça Onze de Setembre i voltants, atraient un nombrós públic que va fer donacions. La festa va començar amb les actuacions d'entitats. Les noies del grup Chip Pop van trencar gel amb una coreografia. Després va arribar el torn de les botes dels cowboys i cowgirls, de les jupes de cuir i de ritmes americans amb la ballada country que va animar la plaça. Tot seguit van ser els Geganters i Grallers els qui van aparèixer fent dansar els gegants i capgrossos de la vila. Va prendre el relleu una ballada de sardanes, seguits d'una cercavila dels tabalauencs i l'espectacle de ball en línia del Casal de la Gent Gran. Tot plegat va fer que a molts dels presents se'ls obrís la gana i gaudissin d'allò més de la 3a Botifarrada Solidària per la Marató.

 

I per fer la digestió, res millor que continuar amb la festa. La represa va anar a càrrec de l'espectacle Virgina Wolf, que va precedir una ballada de les Colles del Ball de Gitanes. Tot seguit, el Ramat va fer sonar les gralles abans dels animats balls del Centre Cultural Andalús. Quan ja començava a fer-se fosc van prendre el protagonisme els infants i els nois i noies de l'Esplai el Botó. I amb la nit va arribar el torn dels timbals, el foc i la pólvora dels Deixebles del Dimoni de la Pedra Llarga, amb un castell de focs final. La llarga jornada de festa, espectacle i solidaritat va tenir el seu colofó amb el concert de Pepet i Marieta, que van fer ballar d'allò més el centenar de persones que van acudir a la Sala Polivalent per gaudir dels animats ritmes populars i el fantàstic humor del grup format a les ribes de la Sénia.Imatges relacionades

 • La vila amb la Marató!

  La vila amb la Marató!

 • Foc i color com a colofó de la festa.

  Foc i color com a colofó de la festa.

 • Les Cabres i les Vaques van organitzar la festa amb la participació de moltes entitats del municipi.

  Les Cabres i les Vaques van organitzar la festa amb la participació de moltes entitats del municipi.

 • El country, amb la Marató!

  El country, amb la Marató!

 • Les noies de Chip Pop van ser les primeres en animar la festa.

  Les noies de Chip Pop van ser les primeres en animar la festa.

 • Així es van cuinar les prop de 500 botifarres solidàries!

  Així es van cuinar les prop de 500 botifarres solidàries!

 • El dimoni de la Pedra Llarga i la masovera de Can Cortès no hi podien faltar!

  El dimoni de la Pedra Llarga i la masovera de Can Cortès no hi podien faltar!

 • Els Deixebles del dimoni de la Pedra Llarga van posar el seu gra de sorra... i moltes guspires!

  Els Deixebles del dimoni de la Pedra Llarga van posar el seu gra de sorra... i moltes guspires!

 • El grup Pepet i Marieta van aportar música, marxa i moltíssim humor.

  El grup Pepet i Marieta van aportar música, marxa i moltíssim humor.

 • L'Agrupació Sardanista va oferir una ballada.

  L'Agrupació Sardanista va oferir una ballada.

 • Tothom va poder penjar el seu record aportant 1€ per a la Marató.

  Tothom va poder penjar el seu record aportant 1€ per a la Marató.

 • L'Associació de Comerciants va recaptar fons venent xocolata calenta i dolços.

  L'Associació de Comerciants va recaptar fons venent xocolata calenta i dolços.

Enllaços relacionats