Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 14 de novembre

Una multitud omple els carrers per rebre els Reis Mags d'Orient

7 de gener de 2014La cavalcada per rebre a Ses Majestats els Reis Mags d'Orient va aplegar una multitud de persones als carrers del centre de la vila. Melcior, Gaspar i Baltasar van arribar a la plaça de la Vila passades les 6 de la tarda a bord d'un antic autobús de línia de l'empresa Sagalés que els va portar des de l'Orient.

 

Obrint-se pas entre la multitud, van arribar fins a la Casa Consistorial, on van ser rebuts per l'Alcaldessa, Teresa Padrós, i altres regidors i regidores de l'Ajuntament. Ja al balcó, van poder saludar els nens i nenes del municipi i les seves famílies just abans que l'Alcaldessa els lliurés la clau màgica per entrar a les cases de la vila. Des del balcó, i a més de donar la benvinguda als Reis Mags, Padrós va lloar la campanya Cap nen sense joguina organitzada per Palau Solidari, i va agrair la solidaritat de tothom qui hi ha col·laborat per ajudar els Reis Mags en la seva tasca de fer regals a tots els nens i nenes del municipi.

 

La regidora de Festes de l'Ajuntament, Carme Sanz, valora de forma molt positiva l'èxit de la cavalcada i de les novetats que s'han introduït enguany. "Tot va funcionar molt bé, i es va percebre que hi haver més públic al carrer que altres anys", sintetitza Sanz, qui, de cara l'any que ve preveu reforçar aspectes vinculats a la seguretat: "Tot s'ha organitzat amb l'objectiu que no hi hagués cap ensurt, com així ha estat, però de tota manera continuarem estudiant mesures que reforcin la prevenció d'accidents, com col·locar tanques en alguns punts o fer modificacions en el disseny de les carrosses per potenciar la seguretat". La regidora es mostra satisfeta també amb la bona rebuda de les novetats, cosa que fa preveure que es mantinguin en properes edicions. "Ha agradat molt que els Reis Mags arribin en autobús, que hi hagués personal de Correus recollint cartes durant la cavalcada, la carrossa que recollia xumets dels més petits, el nou Campament de Reis que es va fer al migdia i altres novetats", resumeix la regidora.

 

En l'espectacular rebuda que es va fer a la plaça de la Vila es va incloure l'enlairament de desenes de globus amb desitjos escrits per bona part dels nens i nenes del municipi. Els van inflar introduint-hi un desig durant el Campament de Reis, que ha estat una de les novetats d'aquest any com a acte previ de la cavalcada. Va tenir lloc al migdia del dia 5, quan els patges de Ses Majestats van acampar a la plaça Onze de Setembre per fer diversos tallers amb els infants que van participar-hi.

 

Després de l'enlairament de globus, les 14 carrosses del seguici reial van començar a obrir-se pas entre la gentada per diversos carrers del centre del municipi fins arribar a la Masia de Can Cortès, on es va celebrar la tradicional Nit de Reis. Allà es podien lliurar les cartes d'última hora i escalfar el cos amb el brou i les botifarres que se subministraven a qui en volgués. La cavalcada i la Nit de Reis ha estat organitzada pel seguici de Ses Majestats i l'Ajuntament, que han comptat amb la col·laboració dels Geganters i Grallers, el Centre Cultural Andalús, les Cabres i les Vaques, els Deixebles del Dimoni de la Pedra Llarga, l'Associació Pessebrista, l'Esplai el Botó i el Casal de la Gent Gran. La Policia Local de Palau-solità i Plegamans es va encarregar de l'operatiu de trànsit per fer possible la cavalcada, així com d'altres tasques de seguretat. Els voluntaris de Protecció Civil van ser-hi presents per resoldre qualsevol incidència que es pogués produir, així com personal de la Creu Roja.

 Imatges relacionades

 • Vista des del balcó de l'Ajuntament.

  Vista des del balcó de l'Ajuntament.

 • L'Alcaldessa i diversos regidors i regidores reben els Reis Mags a la Casa Consistorial.

  L'Alcaldessa i diversos regidors i regidores reben els Reis Mags a la Casa Consistorial.

 • Salutació dels Reis i l'Alcaldessa des del balcó de la Casa Consistorial.

  Salutació dels Reis i l'Alcaldessa des del balcó de la Casa Consistorial.

 • A la plaça de la Vila no hi cabia ni una agulla!

  A la plaça de la Vila no hi cabia ni una agulla!

 • La cavalcada al seu pas per l'avinguda Catalunya.

  La cavalcada al seu pas per l'avinguda Catalunya.

 • Melcior, Gaspar i Baltasar a la Masia de Can Cortès.

  Melcior, Gaspar i Baltasar a la Masia de Can Cortès.

 • Després de la cavalcada, Ses Majestats encara van tenir temps d'atendre infants i rebre cartes.

  Després de la cavalcada, Ses Majestats encara van tenir temps d'atendre infants i rebre cartes.

 • La Nit de Reis es va allargar a Can Cortès, amb brou i botifarres per a tothom.

  La Nit de Reis es va allargar a Can Cortès, amb brou i botifarres per a tothom.