Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Balanç positiu de públic i vendes en la Diada de Sant Jordi

#Comerç
#Cultura
#Festes

24/4/2014

La Diada de Sant Jordi va ser, un any més, una jornada pletòrica pel que fa a la participació ciutadana, la celebració de la cultura i les vendes de llibres i roses. La plaça de Ca l'Estruch va concentrar bona part de l'activitat de la jornada, ja que allà s'hi va establir la vintena de parades de la Fira de Roses i Llibres, que va rebre visitants durant tot el dia, i s'hi van celebrar bona part dels actes culturals de la tarda.

 

L'Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós, es mostra "molt feliç en veure un poble tan actiu i participatiu en una festa on la cultura és la màxima protagonista". Padrós agraeix "les entitats que col·laboren en fer gran aquesta festa, especialment les que han organitzat diverses entitats culturals". El regidor de Cultura, Comerç i Turisme, Miquel Rovira, concreta que "aquest any hi ha hagut força satisfacció dels paradistes pel que fa a les vendes, tant de roses com de llibres i altres articles".

 

Els primers en visitar la plaça de Ca l'Estruch van ser els alumnes de les diverses escoles del municipi. Van poder participar, ja al matí i durant tot el dia, en la Biblioteca Mòbil i un taller de pintura organitzat per l'Ajuntament. La fira de Ca l'Estruch va ser l'escenari escollit per l'autor palauenc Pep Camps per presentar i oferir el seu interessant llibre 'Senzill manual de comunicació', publicat per l'editorial Círculo Rojo. Ja a la tarda, va arribar el torn dels concursos de microrelats i de fotografia amb mòbil, organitzats per segon any consecutiu per l'Associació Taller de les Arts. Ambdós concursos van gaudir de força participació. L'entitat farà públic els resultats dels concursos en els propers dies. A més a més, moltes persones van participar durant bona part de la tarda en dues activitats organitzades per l'Ajuntament. Una d'elles és el ja tradicional taller de fer roses de paper, que cada any arrossega un munt de persones interessades en fer aquesta manualitat. L'altra va ser una novetat, un joc anomenat 'El llibre', que mitjançant el muntatge de Gest Lúdic, convidada les persones que s'hi acostaven a posar a prova els seus coneixements sobre el món del llibre i la literatura. Ja avançada la tarda va arribar el torn de la Ballada de Sardanes que cada any organitza l'Agrupació Sardanista. La Cobla Genisenca va ser l'encarregada d'interpretar les peces que van ballar-se a la plaça. El darrer dels atractius que van tenir lloc a Ca l'Estruch va ser el sorteig d'una cistella amb llibres i flors que van organitzar els paradistes de la plaça. La butlleta guanyadora va ser lliurada per la Floristeria Sílvia.

 

Premis literaris

A dos quarts de vuit del vespre, el protagonisme de la festa es va traslladar al Teatre de la Vila, on va celebrar-se l'acte de lliurament dels Premis de Prosa i Poesia Sant Jordi 2014. Abans d'anunciar els guanyadors i guanyadores de les diverses categories, la Companyia Ytuquepintas va regalar al públic l'hipnòtic espectacle 'Somnis de Sorra', basat en la projecció en pantalla d'escenes creades en viu i en directe per un artista que dibuixava imatges oníriques i plenes de bellesa, creades amb sorra que deixava caure de les seves mans i que un projector s'encarregava d'ampliar i mostrar a l'auditori. Amb aquest mateix espectacle apareixien els noms dels autors i autores guanyadores.

 

L'Alcaldessa Teresa Padrós i el regidor Miquel Rovira van fer entrega dels diversos diplomes. Iolanda Blesas, de l'Associació Taller de les Arts, va ser l'encarregada de presentar l'acte i anunciar el nom dels autors i autores premiats i premiades. Els guanyadors de les categories infantils van rebre un lot de llibres, una medalla i un diploma. En les categories juvenil i adults el premi consistia en una aportació econòmica i un diploma, en ambdues modalitats. El primer premi juvenil està valorat en 400€; el finalista, en 300€; i la menció del jurat, en 100€. Pel que fa als adults, 500€ pel primer premi; 400€ pel finalista; i 150€ per la menció del jurat.

Torna



Comparteix aquest contingut