Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
divendres, 21 de setembre

Simulacres d'emergència en tres edificis municipals

30 d'abril de 2014Durant el matí d'avui, 30 d'abril, l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha efectuat tres simulacres d'emergència en edificis municipals, concretament a l'Espai Jove l'Escorxador, la Masia de Can Cortès i l'edifici de Promoció Econòmica. Els simulacres s'han organitzat de forma coordinada entre Lluís Senovilla, tècnic municipal encarregat de la seguretat als edificis municipals, i Xavier Capdevila, responsable de l'empresa ICESE de prevenció de riscos laborals. Han comptat amb la col·laboració de la Policia Local, que ha format part de l'equip d'intervenció en els tres simulacres.

 

En tots els casos s'han recreat emergències provocades per incendis. Xavier Capdevila es mostra satisfet amb l'actuació dels treballadors que s'han vist sorpresos pels simulacres: "El resultat ha estat millor que en altres simulacres fets anteriorment". "Més que el temps que han trigat en sortir dels edificis i aplegar-se als punts de reunió, el que és més important és la forma com ho han fet, si es truca als serveis d'emergència i com es fa, si s'ha revisat tot per assegurar-se que ningú s'ha quedat a dins, si s'ha fet l'avís amb contundència...", amplia Capdevila. Com a nota negativa, l'expert apunta al fet que "falta que tothom s'ho prengui més seriosament". Capdevila explica que "és recurrent que hi hagi treballadors que diuen tenir molta feina com per haver de deixar-la de banda i sortir pel simulacre". "És molt important que tothom  es conscienciï de la importància de prendre's seriosament els simulacres perquè s'actuï correctament si mai succeeix una emergència real", rebla Capdevila.

 

El primer equipament en viure el simulacre ha estat l'Espai Jove l'Escorxador. En el moment de l'emergència hi havia a l'edifici quatre treballadores –dues d'elles, embarassades- i dos usuaris. Han sortit amb celeritat i de forma satisfactòria. Després ha tocat el torn de la Masia de Can Cortès, on hi havia una desena de persones, entre treballadors i usuaris. És el mateix nombre de persones que hi havia en el darrer equipament on s'ha realitzat, l'edifici de Promoció Econòmica. En els tres casos una patrulla de la Policia Local s'ha presentat amb celeritat i ha actuat amb eficàcia. A la Masia de Can Cortès han hagut d'intervenir per treure de l'edifici un treballador que s'havia quedat a dins. Així, l'exercici ha servit també per constatar el funcionament correcte del protocol de la Policia Local davant aquesta mena d'emergències.

 

 Imatges relacionades

  • Els evacuats, reunits i amb els agents de la Policia Local, davant la Masia de Can Cortès.

    Els evacuats, reunits i amb els agents de la Policia Local, davant la Masia de Can Cortès.

  • Els evacuats, reunits i amb els agents de la Policia Local, davant l'edifici de Promoció Econòmica.

    Els evacuats, reunits i amb els agents de la Policia Local, davant l'edifici de Promoció Econòmica.

  • Els evacuats, reunits i amb els agents de la Policia Local, davant l'Espai Jove l'Escorxador.

    Els evacuats, reunits i amb els agents de la Policia Local, davant l'Espai Jove l'Escorxador.