Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 21 de novembre

El Mercat Medieval se celebra aquest cap de setmana

5 de maig de 2014El Mercat Medieval de Palau-solità i Plegamans se celebra aquest proper cap de setmana, els dies 10 i 11 de maig. Arriba, doncs, la cita anual en què el Castell de Plegamans i el seu entorn s'engalanen per fer que els milers de visitants que hi acudeixen revisquin l'Edat Mitjana. L'Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós, convida a tots els ciutadans de la vila i d'altres municipis "a visitar el Mercat Medieval i aprofitar aquest atractiu per conèixer Palau-solità i Plegamans i la seva oferta gastronòmica, patrimonial i turística".

 

Els carrers del voltant del castell i el parc de Can Linares s'omplen de parades artesanals, gastronòmiques i d'altres productes alhora que acullen tota mena d'activitats i espectacles. Diverses entitats del municipi hi participen realitzant actuacions. Per exemple, el grup de música celta Uisce Beatha ofereix un concert dissabte a la tarda, esdeveniment que és una de les novetats d'enguany.

 

El regidor de Comerç i Turisme del consistori, Miquel Rovira, explica que "donat l'èxit que va tenir l'any passat, bona part dels espectacles i altres activitats tornaran a ubicar-se al parc de Can Linares". Així, el Mercat Medieval s'estén enguany per un tram dels carrers Plegamans i Castell, el carrer Sant Lluís, el parc de Can Linares, el Castell de Plegamans i un tram del carrer Camí de la Serra. Aquesta ubicació minimitza, a més, molèsties als veïns de la zona.

 

I és que el Mercat Medieval compta amb dues zones contigües però diferenciades. La primera va des de l’entrada, situada a la confluència entre el carrer Plegamans i l’avinguda Catalunya, fins al parc de Can Linares. La segona està formada pel Castell de Plegamans i el seu entorn. Ambdues acolliran actuacions i espectacles, si bé les parades quedaran concentrades majoritàriament en la primera. El Castell de Plegamans, que entre altres atractius acull la Fundació Folch i Torres, quedarà obert i s'hi podran fer visites guiades, de 10.30 a 14.00h i de 17.00 a 20.00h. Entre les activitats del programa destaquen el Torneig Medieval, que sempre atreu un públic molt nombrós, les exhibicions de falconeria o actuacions amb pirotècnia i d’altres que oferiran diverses entitats del municipi.

 

Mobilitat

Per facilitar l’accés de totes les persones al Mercat Medieval i evitar aglomeracions de vehicles, l’Ajuntament potencia el bus medieval gratuït per connectar el centre de la vila amb el Castell de Plegamans. El servei quedarà reforçat les tardes de dissabte i diumenge, quan es preveu una freqüència de pas de 15 minuts. Durant la resta del Mercat Medieval la freqüència prevista és de 30 minuts. Compta amb tres parades: a la Comissaria de la Policia Local; a la cantonada entre el c. Can Cortès i l'av. Catalunya; i al Castell de Plegamans. També s’habilitaran dos aparcaments gratuïts entre els carrers Empordà i Garraf –a prop del castell- i un tercer d’especial per a discapacitats a tocar del Castell de Plegamans, a la cantonada entre el carrers Camí de la Serra i Empordà.

 

Altres serveis

El Mercat Medieval compta amb un Racó Infantil. S’han previst dos punts d’assistència sanitària amb voluntaris de Creu Roja i de Protecció Civil. El primer se situa a la confluència entre els carrers Sant Lluís i Castell; l’altre, a prop del Castell de Plegamans. Hi haurà lavabos públics mòbils al parc de Can Linares, a més a més dels que hi ha al Castell de Plegamans, que restaran oberts. Els visitants també es poden orientar mitjançant un punt d’informació general que quedarà ubicat a la cantonada entre el carrer Plegamans i l’avinguda Catalunya. Per últim, l’Àrea de Seguretat Municipal ha elaborat un pla d’emergències, en el qual s’inclou la participació de diversos cossos de seguretat i un dispositiu específic per respondre amb immediatesa a qualsevol incident.

 

Promoció al Saló Internacional de Turisme de Catalunya

De fet, el passat mes d'abril, l'alcaldessa Teresa Padrós i el regidor de Comerç, Miquel Rovira, van participar al Saló Internacional de Turisme de Catalunya per fer promoció del Mercat Medieval. Al llarg dels tres dies del certàmen, es van repartir un total de 5000 flyers als estands del Consorci de Turisme del Vallès Occidental, l'Agència Catalana de Turisme i la Diputació de Barcelona.

 Imatges relacionades

 • Espectacle de lluites, Mercat Medieval 2013.

  Espectacle de lluites, Mercat Medieval 2013.

 • El Castell de Plegamans, engalanat durant el Mercat Medieval 2013.

  El Castell de Plegamans, engalanat durant el Mercat Medieval 2013.

 • Torneig de cavallers, Mercat Medieval 2013.

  Torneig de cavallers, Mercat Medieval 2013.

 • Parades artesanals, gastronòmiques i d'altres productes. Mercat Medieval 2013.

  Parades artesanals, gastronòmiques i d'altres productes. Mercat Medieval 2013.

 • Miquel Rovira i Teresa Padrós al Saló Internacional de Turisme de Catalunya

  Miquel Rovira i Teresa Padrós al Saló Internacional de Turisme de Catalunya

Documentació adjunta

Enllaços relacionats