Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 20 de novembre

Palau-solità i Plegamans debat sobre Europa

2 de maig de 2014El passat dimecres 30 d’abril, l’auditori de la Masia de Can Cortès va acollir 'Diàleg amb la ciutadania sobre el futur d’Europa', un debat ciutadà que va aplegar una vintena de veïns i veïnes del municipi que volien parlar sobre el paper d’Europa i les seves institucions en el seu dia a dia.

 

En el debat hi van participar l’Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós, el director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, Ferran Tarradellas; i Guillem Rovira, economista i membre de la junta de l'Associació Cultural Qu4trepins. L’acte va ser moderat pel director de Ràdio Palau, Eduard Garcia.

 

Durant el debat, es va valorar per part dels assistents que les administracions de la Unió Europea es veuen molt llunyanes de la vida quotidiana de la ciutadania, “però no es té coneixement del fet que temes tan importants com les beques o diferents tipus d’ajuts depenen directament d’ella, tot i que arriben mitjançant altres administracions”, va explicar Rovira.

 

En aquest sentit, Tarradellas va manifestar que un altre factor que fa allunyar el ciutadà de la política europea és el fet que “no es voti directament el president del Parlament”. “Tot i això –va puntualitzar- en aquesta campanya per a les properes eleccions del 25 de maig s’estan presentant els candidats de cada grup. Per tant, és la primera vegada que el ciutadà pot posar cara al futur president del Parlament Europeu”. A més, va dir Tarradellas, “la Unió Europea es veu cada dia més com una organització on es prenen decisions molt importants i cal que els nostres representants polítics tinguin molta formació i capacitat de gestió”.

 

Per la seva banda, l’Alcaldessa Teresa Padrós va explicar que activitats com aquesta “són molt importants perquè cal que la ciutadania coneguem els nostres drets. En aquest cas, l’exposició que s’ha fet a Can Cortès sobre els drets de la ciutadania europea ens ha permès conèixer situacions en les que podem reclamar molts drets dels que no tenim coneixement”.

 

Durant més d’una hora, els assistents van poder tractar diferents temes i situacions que el Comissionat de la Unió Europea va dir que traslladaria a la Comissió. Aquest ha estat el 20è debat que organitza la Comissió Europea dins l’any europeu de la ciutadania, que es va commemorar l’any passat, però que s’ha ampliat fins aquest 2014.  Imatges relacionades

  • D'esquerra a dreta: Eduard Garcia, Guillem Rovira, Ferran Tarradellas i Teresa Padrós en el debat sobre el futur de la Unió Europea.

    D'esquerra a dreta: Eduard Garcia, Guillem Rovira, Ferran Tarradellas i Teresa Padrós en el debat sobre el futur de la Unió Europea.

Enllaços relacionats