Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dilluns, 15 d'octubre

L'Escorxador col·labora en l'organització d'un projecte intercultural al centre de menors l'Alzina

27 de maig de 2014L'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha participat -mitjançant la regidoria de Joventut i l'Espai Jove l'Escorxador- en l'organització d'un projecte intercultural que ha consistit en un festival d'actuacions i diversos tallers destinats als joves interns al centre educatiu l'Alzina. Es tracta d'un organisme de la Generalitat de Catalunya que es troba al municipi i que executa mesures d'internament amb menors d'edat per a la seva reinserció. Totes les activitats van tenir lloc a l'abril i van participar-hi grups musicals i entitats de la vila i d'altres municipis.

 

Joan Carles Tinoco, Tinent d'Alcaldia d'Educació i Cultura i regidor de Joventut, comenta que "per a l'Ajuntament, l'equip de l'Escorxador i les entitats i grups que han participat ha estat un orgull i una experiència molt gratificant participar en una iniciativa com aquesta". Tant els tallers com les actuacions i activitats han estat valorats molt positivament pels joves interns i per l'equip directiu del centre.

 

En concret, l'Ajuntament va realitzar junt amb l'entitat Teatre del Buit dos tallers que tenien la intenció de transmetre valors vinculats a la interculturalitat mitjançant el teatre, tot potenciant el valor que suposa conviure amb persones d'orígens diversos i apreciar la diversitat cultural. A més, els joves van poder gaudir de dos concerts dels grups Estofats i Ribby Haller amb Kovitch, formacions que compten amb músics palauencs. Ambdues actuacions van entusiasmar el públic. L'Associació Country Can Falguera va oferir-los un taller per aprendre passes d'aquest ball popular estatunidenc, així com una exhibició que va tenir també una molt bona acollida. Els joves de l'Alzina van gaudir, a més a més, d'una jornada castellera que va anar a càrrec de la Colla Castellera UAB i d'una batucada dels Tabalers Sant Feliu de Codines. També van visitar les exposicions 'Obre els ulls', de SOS Racisme, i 'Càmeres del món', de Nexes, muntades al mateix centre educatiu. Per últim, van participar d'una xerrada dirigida per Manel Pousa, de la Fundació Pare Manel.Imatges relacionades

  • Concert del grup Estofats al centre educatiu l'Alzina, un dels actes del projecte intercultural.

    Concert del grup Estofats al centre educatiu l'Alzina, un dels actes del projecte intercultural.

  • El centre educatiu l'Alzina es troba en un paratge rodejat de camps i boscos, dins el terme municipal de Palau-solità i Plegamans.

    El centre educatiu l'Alzina es troba en un paratge rodejat de camps i boscos, dins el terme municipal de Palau-solità i Plegamans.

Enllaços relacionats