Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Sis ajuntaments vallesans constitueixen l'Associació de Municipis de l'Eix de la Riera de Caldes

#Alcaldia
#Comerç
#Economia
#Empresa i Ocupació

12/6/2014

Els municipis de Caldes de Montbui, la Llagosta, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Sentmenat i Santa Perpètua de Mogoda han constituït aquesta setmana l'Associació de Municipis de l'Eix de la Riera de Caldes (AMERC). L'entitat neix amb l’objectiu de potenciar el desenvolupament empresarial, la indústria i la creació d’ocupació a les sis localitats. L'Alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia presideix la nova associació durant el primer any, segons s'ha acordat en l'acte de constitució que s'ha celebrat a la Sala de Plens del consistori perpetuenc. La presidència serà rotatòria entre els alcaldes i alcaldesses dels municipis que formen l'entitat. A l'acte, celebrat a Santa Perpètua de Mogoda el 10 de juny, hi van assistir alcaldes i representants dels sis municipis així com el director de l'Incasòl, Damià Calvet.

 

L'Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós, expli que "es tracta d'una iniciativa que causa sorpresa fora del nostre àmbit perquè veuen com diferents municipis s'associen per treballar per objectius comuns". Entre els propòsits que es persegueixen, Padrós posa l'accent en el fet que "cal crear nous llocs de treballs per mantenir en moviment la roda de l'economia". "Els municipis apostem per l'impuls d'aquests projectes i demanem el suport d'altres administracions per donar més impuls a la roda de l'economia", conclou l'Alcaldessa palauenca per incidir en les raons que han portat als sis ajuntamens a unir-se en l'Eix Riera de Caldes.

 

L'Eix de la riera de Caldes, a cavall entre el Vallès Occidental i Oriental, agrupa un total de 87.000 habitants, 42.000 llocs de treball, i 32 polígons d’activitat econòmica amb més de 3.000 empreses i més de 400 activitats d'alta intensitat tecnològica. La presència d'importants empreses de transport i logística i la ubicació a l'extrem sud de l'eix de la Central Integrada de Mercaderies (CIM) del Vallès i de la projectada Central intermodal de la Llagosta, completen una estructura empresarial amb grans potencialitats.

 

L'alcaldessa de Santa Perpètua i presidenta de l'AMERC, ha manifestat que “el paper dels governs locals és fonamental per tirar endavant iniciatives, impulsar projectes de futur i gestionar programes d’actuació que impliquin els diferents actors socials i econòmics del territori”. Ha afegit que els sis ajuntaments “estem treballant plegats amb l’objectiu de fer de la Riera de Caldes un referent a Catalunya de la indústria i del treball, un territori atractiu per la localització d’activitats econòmiques i pel treball de qualitat”. Per últim, ha explicat que “els ajuntaments de la riera de Caldes som conscients que ara més que mai cal reforçar la solidesa de les polítiques microeconòmiques, és per això que ens oferim a la resta d’administracions i agents del nostre territori per impulsar projectes de desenvolupament local en concordança amb els objectius estratègics del nostre país”.

 

Els municipis ja col·laboren des de fa any i mig en diversos projectes on destaquen dues apostes de futur per al desenvolupament econòmic i l’ocupació d'aquest territori: la logística i el vehicle elèctric. Les actuacions previstes tenen com a objectiu general fer de l’activitat logística una peça estratègica de desenvolupament socioeconòmic de la Riera de Caldes, en aquest àmbit, l'octubre de l'any passat es va posar en marxa el nou Centre d’empreses de Can Gavarra (Polinyà) des d’on es vol impulsar el desenvolupament de la logística (entesa com a cadena de subministrament) i promoure la formació especialitzada, afavorint la innovació i l’intercanvi de coneixement així com la creació de noves empreses del sector. En aquest sentit, el 20 de juny tindrà lloc a Can Gavarra una jornada sobre logística i cooperació.

 

En octubre de l'any passat també es va inaugurar el Centre de Recursos del Vehicle Elèctric de Santa Perpètua de Mogoda, un espai pioner per donar serveis en les tecnologies del vehicle elèctric lleuger, oferir un seguit de recursos de suport al teixit empresarial del territori i per a la promoció de noves línies de negoci basades en el sector del vehicle elèctric. A més, s'ofereix un programa de formació específic i es desenvolupen un paquet d'accions formatives sobre manteniment i reparació de vehicles elèctrics que ha de facilitar el reciclatge i/o especialització dels professionals del sector de l’automoció.

 

Els plens municipals de les sis localitats han aprovat per unanimitat els estatuts d'aquesta associació que té com a finalitat la protecció i la promoció dels interessos comuns dels municipis que en formen part i el desenvolupament de les competències municipals del territori. Els sis ajuntaments vallesans es marquen com a objectius prioritaris posar en valor el potencial de desenvolupament de l'àmbit territorial; donar impuls a les qüestions d'interès comú i promoure les actuacions i serveis que contribueixin al desenvolupament econòmic i al foment de l'ocupació en aquest àmbit territorial.

Enllaços relacionats

Torna



Comparteix aquest contingut