Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Can Periquet serà el segon institut públic de la vila a partir del curs 2017-2018

#Educació

13/11/2014

L'escola d'educació infantil i primària Can Periquet es convertirà a partir del curs 2017-2018 en el segon institut públic d'Educació Secundària Obligatòria de Palau-solità i Plegamans. Això significa que els 114 alumnes que actualment estudien al centre (de 1r a 4t de primària) podran continuar estudiant-hi fins acabar 4t d'ESO. També absorbirà alumnes que actualment cursen infantil i primària a altres escoles del municipi. Els primers en entrar-hi des d'altres centres per estudiar-hi 1r d'ESO seran, doncs, una part dels que actualment fan 4t de primària. L'altra part podrà optar entre l'actual únic institut públic de la vila, Ramon Casas i Carbó, o el centre concertat Marinada, si és que no escullen estudiar en un altre municipi.

 

Si bé el departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ja havia comunicat en diverses ocasions la seva determinació en transformar Can Periquet en un institut, la confirmació ha arribat mitjançant la publicació de la licitació per dur a terme les obres necessàries. Aquesta conversió és una notícia agredolça per a la comunitat educativa del municipi i per a l'Ajuntament, ja que l'aposta consensuada a nivell local era convertir Can Periquet en un institut escola de forma permanent. És a dir, que hi estudiessin alumnes de 3 a 16 anys (educació infantil, primària i secundària).

 

Joan Carlos Tinoco, Tinent d'Alcaldia d'Educació i Cultura de l'Ajuntament, ha expressat en declaracions a Ràdio Palau que "finalment Can Periquet sí tindrà un format d'institut escola però només per als alumnes que hi estudien actualment, i no com a projecte educatiu permanent". L'AMPA de l'Escola Can Periquet comparteix aquest sentiment de bona notícia parcial, tal i com ha manifestat la seva presidenta, Ema Chevallard, també a Ràdio Palau: "És un luxe per a les famílies amb fills que ara hi estudien primària i que completaran l'ESO al mateix centre però alhora és una pena que això no es pugui fer extensiu a altres famílies del municipi". Chevallard valora molt positivament de l'actual Escola Can Periquet que "és un centre de dimensions reduïdes que compta amb un projecte educatiu diferent, basat en el mètode científic".

 

La licitació per transformar l'Escola Can Periquet en un institut de secundària, que ha publicat el departament d'Ensenyament al web de l'empresa pública d'infraestructures SAU, compta amb un pressupost de 185.324€, sense IVA. El disseny de l'ampliació no se sabrà fins que la Generalitat anunciï l'empresa guanyadora del projecte, però sí es pot avançar que ocuparà una superfície d'uns 1.500 metres quadrats en els terrenys annexos a l'actual escola. Es preveu que aquí hi hagi una nova pista esportiva i un nou edifici que podria acollir dependències com laboratoris i biblioteca.

Enllaços relacionats

Torna



Comparteix aquest contingut