Escut Ajuntament de Palau-solità i plegamans

L’Ajuntament mostra el seu condol per la mort del ‘senyor Bachs’

#Alcaldia
#Unica

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans mostra el seu condol per la pèrdua del periodista Josep Maria Bachs, de 70 anys, mort ahir a conseqüència d’un càncer. Conegut com a ‘senyor Bachs’, el presentador va estar al capdavant del programa 'Filiprim', de TV3, des de l’any 1986 al 1989 i va posar al mapa el nom de Palau de Plegamans, antic topònim del municipi.

 

L’Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós, vol fer arribar “el condol de tot el consistori a la seva família en aquests moments difícils". "Josep Maria Bachs ha estat una gran persona i tot un referent dels mitjans de comunicació a Catalunya”, afegeix Padrós.

 

Josep Maria Bachs va néixer al barri de Gràcia, però va ser Palau de Plegamans el centre de les seves bromes a 'Filiprim'. Aquest fet va suposar la vinculació del periodista amb el municipi, i l’any 1989 va apadrinar els gegants del poble: la Masovera de Can Cortès i el Dimoni de la Pedra Llarga. “L’any 1998 va tornar a apadrinar les rèpliques noves que vam fer dels gegants”, explica el president de la Colla de Gegants i Grallers de Palau-solità i Plegamans, Jordi Roura. Roura també lamenta “profundament" la mort de Josep Maria Bachs. "Ha estat un gran amic de la nostra entitat”, recorda Roura.

 

Un altre fet històric per a la població va succeir l’any 1988, quan Josep Maria Bachs va ser l’encarregat de fer les campanades de finals d’any des de l’església de Sant Genís per a tot Catalunya. En agraïment per tot plegat, l’Ajuntament de l’època va posar el nom del programa a un dels seus carrers, convertint-se, d’aquesta forma, en l’únic poble català que té el carrer Filiprim al seu nomenclàtor.

Comparteix aquest contingut