Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dilluns, 20 d'agost

Les factures amb imports superiors als 1.200€ s'han de presentar a l'Ajuntament en format electrònic

17 de febrer de 2015El consistori ja no admet factures en format paper si superen aquesta xifra, si bé es recomana a tots els proveïdors que també trametin per Internet les que tenen un import inferior

 

Tots els proveïdors que emetin factures a l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans amb un import superior als 1.200€ han de presentar-les obligatòriament en format electrònic i per Internet. Quan la factura no superi aquest valor es pot continuar presentant en paper, però es recomana que també s'utilitzi la via telemàtica.

 

Per trametre les factures a l'Ajuntament cal accedir a l'apartat 'Seu Electrònica' del web www.palauplegamans.cat. Al subapartat 'Factures electròniques' s'indiquen els passos que cal seguir i es facilita tota la informació necessària. Només es poden presentar en format 'facturae' (.xml), d'acord amb la Llei 25/2013 i les seves disposicions de desenvolupament. A més, cal signar-les electrònicament amb un certificat digital reconegut per l'Agència Catalana de Certificació, com ara el CATCERT, idCAT o l'eDNI, entre altres. Els autònoms poden sol·licitar el certificat idCAT al Servei d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament. Un cop emesa la factura s'ha de fer arribar a l'Ajuntament mitjançant la bústia de lliurament de factures (plataforma e.FACT de les administracions públiques catalanes per a la recepció de factures electròniques). S'hi pot accedir des del mateix subapartat 'Factures electròniques'.

 

Entre altres avantatges, mitjançant la via electrònica el proveïdor pot consultar en tot moment en quin estat es troba la tramitació de la factura, com ara si s'ha rebut correctament, si està registrada, conformada, pagada, rebutjada... És obligatori que els proveïdors de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans presentin per via telemàtica les factures amb un import superior a 1.200€ des del 5 de febrer del 2015, dia en què va entrar en vigor el Reglament de factures electròniques aprovat al Ple Municipal del 27 de novembre del 2014.