Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 19 de març

L’Ajuntament rep un ajut de més de 46.000 euros de la Diputació per les ventades i els aiguats de desembre

31 de març de 2015En total, la Diputació de Barcelona destina 3 milions d’euros a 28 municipis pels danys ocasionats

 

 

La Diputació de Barcelona ha destinat un total de 46.805,49 euros a l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans com a ajuts per les contingències climatològiques, els aiguats i les ventades, que es van patir del passat mes de desembre.

 

L’Alcaldessa del municipi, Teresa Padrós, ha valorat molt positivament aquests ajuts: “La Diputació ha mantingut el seu compromís amb els ajuntaments i, a més, el seu president, Salvador Esteve, ha anunciat que l’administració crearà un fons fix que estarà sempre destinat a situacions d’emergència”. En aquest sentit, Padrós referma el seu agraïment a la Diputació: “És molt important que hi hagi administracions que ajudin als ens locals en situacions complicades i excepcionals a les que hem de destinar recursos que, potser, en aquells moments no tenim. La Diputació sempre ha demostrat que està al nostre costat”.

 

Padrós ha afegit, per exemple, que les obres realitzades recentment per reformar l’encreuament del passeig de la Carrerada amb l’avinguda Catalunya han estat possibles “gràcies a les aportacions de la Diputació, perquè finança el 50% del cost de l’obra. Des d’aquí, no tenim més que paraules d’agraïment”. En total la Diputació fa una aportació per l’obra de reforma de la Carrerada de 188.708,87 euros.

 

Altres municipis afectats

En total, els 28 municipis afectats pels temporals de vent i aigua del mes de desembre rebran 3.034.743 euros de la Diputació de Barcelona per fer front a les despeses de reparació dels danys ocasionats en espais i equipaments públics. La relació d'ajuts, que s'emmarquen en el Protocol de suport als municipis per fer front a contingències excepcionals i d'urgència, va ser anunciada ahir al matí pel president, Salvador Esteve, en un acte celebrat a la Casa de Cultura de Matadepera.

 

En l’acte, al qual ha va assistir la vicepresidenta primera i alcaldessa de Matadepera, Mireia Solsona, el diputat d'Espais Naturals i Medi Ambient, Joan Puigdollers, i el diputat adjunt d'Espais Naturals, Andreu Carreras, va comptar també amb la presència d'alcaldes i regidors dels diferents municipis afectats.

 

El repartiment de l'ajut s'ha fet d'acord amb la relació i import dels danys produïts per les ventades presentats per cada ajuntament, tots ells de les comarques del Vallès Occidental i el Vallès Oriental, tret de Santa Maria de Besora, a la comarca d'Osona. També s'ha donat un ajut a l'Ajuntament de Vilassar de Mar, al Maresme, pels danys ocasionats pel temporal de mar el passat mes de desembre.

 

Els ajuntaments que han rebut una ajuda més important han estat: Sabadell, 580.949 euros; Sentmenat, 314.731 euros; Matadepera, 249.648 euros; Castellar del Vallès, 248.635 euros; la Garriga, 226.610 euros; l'Ametlla del Vallès, 180.254 euros; Rubí, 116.193 euros; Caldes de Montbui, 111.540 euros; Terrassa: 94.205 euros; i Santa Eulàlia de Ronçana, 80.344 euros. Per la seva banda, Vilassar de Mar ha rebut 356.960 euros.

 

La resta de municipis, amb una assignació inferior, han estat: Bigues i Riells, 76.713 euros; Cardedeu, 66.235 euros; Ullastrell, 47.155 euros; Palau-solità i Plegamans, 46.805; Viladecavalls, 38.410 euros; la Llagosta, 35.141 euros; Badia del Vallès, 32.075 euros; Santa Maria de Palautordera, 24.442 euros; Sant Pere de Vilamajor, 22.588 euros; Sant Quirze del Vallès, 16.980 euros; Tagamanent, 15921 euros; Santa Maria de Besora, 15.921 euros; Santa Perpètua Mogoda, 10.500 euros; Ripollet, 10.007 euros; Barberà del Vallès, 7.495 euros; Sant Feliu de Codines, 6.857 euros; i Figaró-Montmany, 2.047 euros.

 

Aquests ajuts atorgats als municipis s'emmarquen en el Protocol d'accions de suport als ens locals per poder fer front a contingències de situacions excepcionals i d'urgència, ocasionades per inclemències meteorològiques o fenòmens naturals, aprovat per la Diputació de Barcelona i publicat al BOPB el 23 de febrer passat.Imatges relacionades

 • Pi de grans dimensions caigut a la Pineda.

  Pi de grans dimensions caigut a la Pineda.

 • Alcaldes, alcaldesses i edils de diversos municipis amb el president de la Diputació de Barcelona. Fotografia de Xavier Renau/Diputació de Barcelona.

  Alcaldes, alcaldesses i edils de diversos municipis amb el president de la Diputació de Barcelona. Fotografia de Xavier Renau/Diputació de Barcelona.

 • Teresa Padrós, Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, amb Salvador Esteve, President de la Diputació de Barcelona.

  Teresa Padrós, Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, amb Salvador Esteve, President de la Diputació de Barcelona.

 • Una casa amb un pi caigut al seu jardí.

  Una casa amb un pi caigut al seu jardí.

 • Xiprer caigut davant l'església de Sta. Maria de Palau-solità.

  Xiprer caigut davant l'església de Sta. Maria de Palau-solità.

 • Part del sostre malmès a la nau vella del pavelló d'esports.

  Part del sostre malmès a la nau vella del pavelló d'esports.

 • Mur perimetral del pati de l'institut Ramon Casas ensorrat per un cop de vent.

  Mur perimetral del pati de l'institut Ramon Casas ensorrat per un cop de vent.

 • El camí de Sant Roc, bloquejat per arbres caiguts.

  El camí de Sant Roc, bloquejat per arbres caiguts.

 • Coníferes caigudes al parc del Pla de l'Alzina.

  Coníferes caigudes al parc del Pla de l'Alzina.

Enllaços relacionats