Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dilluns, 12 de novembre

Les escoles bressol recuperen dues línies gràcies a l'augment de les matriculacions

12 de juny de 2015Les dues escoles bressol municipals, Patufet i el Sol, han aconseguit un notable augment en les matriculacions d'infants per al curs 2015-2016. Això significa que es recuperen dues línies que s'havien hagut d'eliminar per manca de nens i nenes. Les dues línies que es creen noves pertanyen a dues franges d'edat: la d'infants d'entre 1 i 2 anys, i la dels que tenen entre 2 i 3 anys.

 

El total d'infants matriculats per al curs que ve és de 169 en les dues escoles, amb edats compreses entre els 0 i els 3 anys. D'aquests, 83 seran nous alumnes respecte als que hi ha en el curs que finalitza aquest mes. Aquestes xifres poden augmentar i assolir el límit d'admissions durant el curs, ja que és previsible que arribin noves peticions per matricular nadons.

 

"Estem molt satisfets, i també sorpresos, perquè es recuperen les línies d'infants nascuts en dos dels anys més fluixos a nivell de natalitat al municipi", comenta Joan Carles Tinoco, Tinent d'Alcaldia d'Educació i Cultura en funcions. "S'entén que les famílies han trobat molt atractius els projectes educatius de les escoles i que per això utilitzen ara un servei que no havien sol·licitat abans", afegeix Tinoco.

 

Per al regidor en funcions, que no serà present al Ple Municipal del mandat 2015-2019, aquest augment en les xifres de matriculació s'explica per tres raons bàsiques. En primer lloc, "per la bona campanya que s'ha fet abans de les preinscripcions i que ha atret cap a l'Escola Bressol el Sol a pares i mares que treballen als polígons industrials". A banda, "per la modificació de preus i sobretot dels horaris". Ara són més flexibles i permeten escollir només la franja del matí. Per últim, per "la implantació de projectes educatius que han resultat interessants a les famílies". "Tot plegat és una molt bona notícia, també perquè confirma que la tasca que s'ha fet de renovació i millora ha donat els seus fruits i de forma molt ràpida", conclou amb satisfacció Joan Carles Tinoco.

 

Entre els projectes educatius de les escoles bressol, destaquen la introducció dels tallers d'anglès, que permeten la immersió dels infants en aquesta llengua des de ben petits; el racó de natura i pícnic en el cas del Sol i per l'amplitud del seu pati; i les activitats de natació i piscina en el cas del Patufet per la seva proximitat a les piscines Sant Carles. A més, ambdues escoles realitzen tallers i altres activitats al llarg del curs en les que hi participen les famílies. Altres factors que poden explicar l'èxit de matriculacions són la qualificació i l'experiència de les educadores i auxiliars, el fet de tenir cuines i cuineres pròpies i la qualitat i amplitud dels espais interiors i dels patis de les dues escoles bressol.Imatges relacionades

 • Escola Bressol el Sol.

  Escola Bressol el Sol.

 • Escola Bressol Patufet.

  Escola Bressol Patufet.

 • Escola Bressol el Sol.

  Escola Bressol el Sol.

 • Escola Bressol Patufet.

  Escola Bressol Patufet.

 • Escola Bressol el Sol.

  Escola Bressol el Sol.

 • Escola Bressol Patufet.

  Escola Bressol Patufet.

Enllaços relacionats