Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dilluns, 15 d'octubre

El nou Ple Municipal investeix a Teresa Padrós com a Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans

13 de juny de 2015El nou Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha investit a Teresa Padrós com a Alcaldessa del municipi per al mandat 2015-2019. Ha estat nomenada pel Ple Extraordinari de Constitució de l'Ajuntament, que s'ha celebrat avui al migdia a la Casa Consistorial. Aquest és el 5è mandat en què Teresa Padrós assumeix el càrrec d'Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans.

 

En un discurs en el que ha situat les polítiques socials com a prioritats de l'acció del nou govern, Teresa Padrós ha manifestat que és "l'Alcaldessa de tota la ciutadania, voti o s'abstingui, opti per un partit o un altre". Entre els eixos concrets, ha destacat l'objectiu de generar llocs de feina per a les persones en atur i l'atenció a les famílies amb menys recursos: "Ni estan soles ni ho estaran", ha afirmat. En un pla més genèric, ha subratllat que centrarà la seva acció de govern en "cercar solucions als problemes i prendre les decisions que afavoreixin al màxim nombre de persones". Pel que fa a la relació amb la resta de representants polítics, ha deixat palesa la seva "seriosa determinació per cercar espais de trobada per construir ponts diàleg". "La mà de l'equip de govern sempre estarà estesa per a totes les qüestions que signifiquin una veritable millora de Palau-solità i Plegamans", ha assegurat.

 

Teresa Padrós ha estat elegida Alcaldessa per majoria absoluta, amb 10 vots favorables dels 17 amb què compta el Ple Municipal. Han votat a favor de la seva candidatura els regidors i regidores del grup polític que encapçala, el PSC (5), així com els de CiU (3) i Ganemos Palau (2). Dos d'aquests grups, PSC i CiU, que són els que van obtenir més vots en les eleccions municipals del 24 de maig, han signat un acord de govern per a aquest mandat, que van rubricar ahir al vespre els seus dos caps de llista, Teresa Padrós (PSC) i Jaume Oliveras (CiU). Els 8 regidors i regidores d'ambdós partits són, doncs, els que formaran el nou equip de govern, si bé han manifestat que continuaran parlant amb la resta de representants polítics per ampliar l'acord entre els qui vulguin fer seus els punts signats al pacte.

 

D'altra banda, i tornat a la votació per investir l'Alcalde o Alcaldessa, s'han abstingut els representants de les forces polítiques ICV-E (1) i ERC (1), així com el regidor no adscrit Miquel Truyols. Els regidors i regidores de C's (2), CUP (1) i PP (1) han votat cadascun d'ells a favor de les seves pròpies candidatures al càrrec d'Alcalde o Alcaldessa.

 

Abans de la votació per investir l'Alcalde o Alcaldessa s'ha constituït el Ple Municipal del mandat 2015-2019. Els sufragis emesos per la ciutadania en les darreres eleccions municipals han propiciat que formin part del nou Ple Municipal 8 forces polítiques. A aquestes, cal sumar-hi el regidor Miquel Truyols, que ha abandonat el grup d'ERC, llista que encapçalava com a alcaldable, i ha passat a ser regidor no adscrit del Ple Municipal.

 

El Ple Municipal Extraordinari de Constitució de l'Ajuntament i d'investidura de l'Alcaldessa ha estat retransmès en directe per Ràdio Palau, per la 91.7 de la FM i per Internet. Es pot escoltar íntegrament a www.radiopalau.cat, incloent-hi els discursos de tots els grups polítics. Un nombrós públic ha acudit a l'Ajuntament per presenciar-lo. La Sala de Plens ha quedat petita i moltes persones l'han hagut de seguir des d'altres dependències de la Casa Consistorial i des de l'exterior de l'edifici.Imatges relacionades

  • Teresa Padrós, investida Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans per al mandat 2015-2019.

    Teresa Padrós, investida Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans per al mandat 2015-2019.

  • Regidors i regidores del Ple Municipal del mandat 2015-2019.

    Regidors i regidores del Ple Municipal del mandat 2015-2019.

Enllaços relacionats