Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 20 de novembre

L'equip de govern descarta temporalment la incorporació de nous membres

10 de juliol de 2015PSC, CiU i Ganemos Palau aturen les converses amb ICV "alguns mesos per valorar (...) les condicions presentades"

 

Els tres grups municipals que integren l'equip de govern encapçalat per l'Alcaldessa Teresa Padrós (PSC, CiU i Ganemos Palau) han emès aquest matí un comunicat conjunt en el que descarten de forma temporal la incorporació d'ICV. Els tres partits que sí són part de l'equip de govern sumen 10 regidors/es, xifra que els atorga la majoria absoluta (9 vots) en un Ple Muncipal format per 17 membres.

 

PSC (5 edils) i CiU (3 edils) van signar un acord de govern el passat 12 de juny amb 33 punts que inclouen accions programàtiques, eixos bàsics de l'acció de govern i projectes concrets. Posteriorment, el 25 de juny, va unir-s'hi Ganemos Palau (2 edils), subscrivint el pacte signat el 12 de juny i dotant així al govern de majoria absoluta. Ganemos Palau va assumir l'acord després de donar suport a la investidura de Teresa Padrós com a Alcaldessa. Les tres formacions han expressat públicament la seva predisposició a ampliar l'equip de govern amb altres representants que assumeixin l'acord.

 

Seguint aquesta voluntat, durant les darreres setmanes s'han mantingut converses amb ICV (1 edil), però "finalment l'acord ha estat impossible ateses les condicions d'incorporació exigides per aquesta formació", afirma el comunicat. No obstant això, no tanquen del tot la porta: "Continuem restant oberts en un futur a més incorporacions, com la de la mateixa ICV". "A la vista de determinades condicions exigides i la indefinició en alguns dels aspectes plantejats, s'ha preferit optar per deixar transcórrer alguns mesos per així poder valorar amb major perspectiva alguna de les diverses condicions presentades", continua el text per explicar l'aturada de les converses. Per últim, explica que en el moment actual, hi ha "un govern estable" que té com a objectiu "posar-se a treballar de ferm en les propostes ja consensuades".

 

Així, i donada la situació que explica ell comunicat, ICV resta com a grup de l'oposició al Ple Municipal, junt amb C's, ERC, CUP, PP i el regidor no adscrit Miquel Truyols. Entre tots ells sumen 7 edils.