Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
diumenge, 17 de febrer

Concurs per trobar un eslògan per a la Marató de Donació de Sang, que té lloc per Festa Major

20 de juliol de 2015Es poden enviar propostes fins al divendres 24 de juliol

 

El Banc de Sang i Teixits i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya convoquen un concurs per trobar un eslògan a la Marató de Donació de Sang de la Festa Major de Palau-solità i Plegamans. La Marató tindrà lloc el dissabte 29 d'agost, de 9 a 21h, a la Sala Polivalent.

 

Les persones que vulguin participar en el concurs han d'enviar l'eslògan a mclapera@nadark.com o dir-lo trucant al número de telèfon 93.805.00.68. La data límit per fer arribar les propostes és el divendres 24 de juliol. L'eslògan ha de ser clar, concís i engrescador. La intenció és motivar les persones del municipi a participar de la festa de la Marató i a donar sang. El 27 de juliol s'anunciarà l'eslògan guanyador. El seu creador o creadora s'endurà una samarreta de la donació de sang.

 

D'altra banda, totes les persones i entitats que vulguin aportar idees per potenciar la difusió de la Marató o preparar activitats per fer-la més engrescadora ho poden fer al correu electrònic jmplanella@nadark.com o al telèfon 93.805.00.68.

 

Vine a donar sang!

El dissabte 29 d’agost la Sala Polivalent acull de 9 a 21h la Marató de Donació de Sang de la Festa Major de Palau-solità i Plegamans. La campanya, organitzada pel Banc de Sang i Teixits (BST), compta amb la implicació de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans i l’Associació de Donants de Sang del Vallès Occidental.

 

El municipi espera assolir un nou rècord de donants. En l’anterior Marató, l’any passat, es va aconseguir una gran participació de 195 donants. La Marató vol convertir la donació de sang en una gran jornada festiva. Per això hi participen entitats, institucions, empreses i particulars que donen suport i s’impliquen organitzant un seguit d’activitats lúdiques durant tota la jornada. Al llarg d’aquests dies s’està implicant el teixit associatiu i empresarial del municipi i rodalies.

 

A més a més, es pot utilitzar l’etiqueta #MSangPalau a les xarxes socials per estendre la presència de la Marató i mobilitzar la societat del Vallès Occidental. Per vincular la Marató a la Festa Major, també es pot animar la gent a donar sang afegint l'etiqueta #FMPsiP.

 

La Marató vol sensibilitzar sobre la importància de donar sang com un hàbit i aconseguir nous donants per estendre aquesta pràctica entre el màxim nombre de ciutadans. Cal tenir en compte que cada dia calen 1.000 donacions a Catalunya per atendre les necessitats dels malalts.

 

Es vol arribar de forma especial a les persones que tenen sang del grup 0- (zero negatiu) perquè es pot transfondre a qualsevol receptor i per això és imprescindible en situacions d'emergència, quan no hi ha temps per comprovar el grup sanguini. Només un 8% de la població és 0-. Es calcula que a Catalunya ho són quasi 400.000 persones, però només 18.000 d'elles són donants de sang.Imatges relacionades

  • Marató de Donació de Sang de la Festa Major 2014. Imatge presa per Miquel Monfort per encàrrec de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans.

    Marató de Donació de Sang de la Festa Major 2014. Imatge presa per Miquel Monfort per encàrrec de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans.

  • Marató de Donació de Sang, concurs per trobar un eslògan.

    Marató de Donació de Sang, concurs per trobar un eslògan.

Enllaços relacionats