Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
diumenge, 17 de febrer

'Una mica de tu pot salvar una vida!', eslògan guanyador per a la Marató de Donació de Sang

29 de juliol de 2015La Marató de Donació de Sang de Palau-solità i Plegamans, que se celebra el dissabte de Festa Major, 29 d'agost, ja té eslògan: 'Una mica de tu pot salvar una vida!'. L'autor és en Jordi Payola. Es tracta de l'eslògan que ha guanyat el concurs convocat pels organitzadors, al qual s'han presentat 6 propostes més. Tant el Banc de Sang i Teixits com l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans agraeixen la participació de totes les persones que hi han concursat.

 

La intenció del concurs és motivar la ciutadania del municipi a participar de la festa de la Marató i a donar sang. D'altra banda, totes les persones i entitats que vulguin aportar idees per potenciar la difusió de la Marató o preparar activitats per fer-la més engrescadora ho poden fer al correu electrònic jmplanella@nadark.com o al telèfon 93.805.00.68.

 

Vine a donar sang!

El dissabte 29 d’agost la Sala Polivalent acull de 9 a 21h la Marató de Donació de Sang de la Festa Major de Palau-solità i Plegamans. La campanya, organitzada pel Banc de Sang i Teixits (BST), compta amb la implicació de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans i l’Associació de Donants de Sang del Vallès Occidental.

 

El municipi espera assolir un nou rècord de donants. En l’anterior Marató, l’any passat, es va aconseguir una gran participació de 195 donants. La Marató vol convertir la donació de sang en una gran jornada festiva. Per això hi participen entitats, institucions, empreses i particulars que donen suport i s’impliquen organitzant un seguit d’activitats lúdiques durant tota la jornada. Al llarg d’aquests dies s’està implicant el teixit associatiu i empresarial del municipi i rodalies.

 

A més a més, es pot utilitzar l’etiqueta #MSangPalau a les xarxes socials per estendre la presència de la Marató i mobilitzar la societat del Vallès Occidental. Per vincular la Marató a la Festa Major, també es pot animar la gent a donar sang afegint l'etiqueta #FMPsiP.

 

La Marató vol sensibilitzar sobre la importància de donar sang com un hàbit i aconseguir nous donants per estendre aquesta pràctica entre el màxim nombre de ciutadans. Cal tenir en compte que cada dia calen 1.000 donacions a Catalunya per atendre les necessitats dels malalts.

 

Es vol arribar de forma especial a les persones que tenen sang del grup 0- (zero negatiu) perquè es pot transfondre a qualsevol receptor i per això és imprescindible en situacions d'emergència, quan no hi ha temps per comprovar el grup sanguini. Només un 8% de la població és zero negatiu. Es calcula que a Catalunya ho són quasi 400.000 persones, però només 18.000 d'elles són donants de sang.Imatges relacionades

  • Eslògan Marató de Donació de Sang 2015.

    Eslògan Marató de Donació de Sang 2015.

  • Marató de Donació de Sang de la Festa Major 2012.

    Marató de Donació de Sang de la Festa Major 2012.

Documentació adjunta

Enllaços relacionats