Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
divendres, 18 de gener

El 2 d'octubre és l'últim dia per apuntar-se al sorteig dels Horts Municipals

24 de setembre de 2015El divendres 2 d'octubre s'acaba el termini per apuntar-se al sorteig dels Horts Municipals que convoca l'Ajuntament. Se sortegen unes 70 parcel·les de 60 metres quadrats cadascuna, ubicades als terrenys municipals de Can Boada Vell. Les persones que n'aconsegueixin una la podran utilitzar durant 3 anys amb la possibilitat de prorrogar el dret d'ús un any més. L'Ajuntament proporciona l'aigua per al reg i instal·la la xarxa general de subministrament fins a cada parcel·la.

 

Luisa Fernández, regidora de Medi Natural del consistori, explica que "les persones que no aconsegueixin una parcel·la en el sorteig formaran part d'una llista d'espera". Així, les persones inscrites podran aconseguir una parcel·la si hi ha guanyadors del sorteig que renunciïn a utilitzar-la o la deixin en desús durant més de 3 mesos.

 

Per participar en el sorteig cal presentar el formulari corresponent a l'Ajuntament. Poden optar-hi les persones que compleixin els següents requisits:

 

·Ser persona física major d'edat.

·No conviure amb cap altre usuari d'un Hort Municipal. Només es pot presentar una sol·licitud per unitat familiar (persones que conviuen en un mateix domicili).

·Estar domiciliat i empadronat a Palau-solità i Plegamans amb una antiguitat mínima d'un any respecte a la data de presentació de la sol·licitud.

·No disposar a títol de propietari, arrendatari o similar, de cap altre hort o terreny de conreu.

·No haver estat privat d'una parcel·la d'hort municipal, previ expedient de revocació d'autorització

 

Les persones que guanyin el dret d'ús d'una parcel·la hauran de complir amb el Reglament d'ús dels Horts Municipals. Entre altres aspectes, s'estableix que han d'ingressar una fiança de 50€ que es retornarà quan finalitzi la llicència d'ús si no s'han causat danys o desperfectes. També que han de satisfer una taxa de 40€ per parcel·la i any. Cada parcel·la compta amb un punt de subministrament d'aigua, si bé l'usuari s'ha d'encarregar de crear la seva pròpia instal·lació de reg gota a gota.

 

En total, els Horts Municipals compten amb un centenar de parcel·les situades en dos camps que sumen uns 9.500 metres quadrats de superfície. Ara bé, només se sortegen unes 70 perquè "el 30% de les parcel·les s'adjudicaran des de Serveis Socials a persones i famílies amb necessitats especials", explica Jaume Oliveras, Tinent d'Alcaldia i regidor de Serveis Socials.

 


Imatges relacionades

  • Un dels camps que acolliran els Horts Municipals.

    Un dels camps que acolliran els Horts Municipals.

  • Un dels camps que acolliran els Horts Municipals.

    Un dels camps que acolliran els Horts Municipals.

  • Maquinària adequant els camps dels Horts Municipals.

    Maquinària adequant els camps dels Horts Municipals.

Enllaços relacionats