Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dilluns, 18 de febrer

L’Ajuntament titlla d’electoralista la suspensió de part de LRSAL per part del govern central

13 de novembre de 2015L'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha rebut la carta del Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques en la que s’anuncia que queden suspeses part de les competències que regula la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL) fins que s’aprovi un nou sistema de finançament autonòmic i local. El regidor d’Economia, Marc Sanabria, ha titllat aquesta mesura “d’electoralista”.

 

Segons explica Sanabria, “aquesta mesura mostra que no han tingut més remei que reconèixer allò que ha estat un error des del seu inici. LRSAL suposa la retallada en les competències dels municipis i un retrocés en els drets adquirits per part de la ciutadania”.

 

 De fet, la carta enviada pel Ministeri insta als ajuntaments a continuar oferint els serveis d’atenció primària de Salut, Serveis Socials i Educació, fent-los saber que aquestes disposicions de la llei queden suspeses a l’espera de què s’aprovi un nou sistema de finançament per a les comunitats autònomes i els ajuntaments.

 

“Aquesta carta ens dóna la raó en el que dèiem des de fa molt temps: és una llei injusta que posa en perill els serveis municipals”, afirma amb rotunditat Sanabria. “Però lamentem –afegeix- que no s’hagi retirat completament que, de fet, és el que volem. Per aquest motiu la vam recórrer al Tribunal Constitucional”, manifesta.

 

Des de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans s’afirma amb rotunditat que no es deixarà de prestar cap dels serveis que s’ofereixen a la ciutadania i que es mantindrà el recurs que els ajuntaments van presentar davant del Tribunal Constitucional. LRSAL es va aprovar el 27 de desembre de 2013 i regula des dels càrrecs de confiança que poden tenir els ajuntaments fins a les competències que els pertoquen.

 

El regidor Sanabria explica que “el govern central ha aturat aquesta part de la llei perquè és allò que els hi suposa un cost econòmic: serveis socials, ensenyament i salut”.

 

Des de l’inici de la seva tramitació, les crítiques a aquesta llei han estat nombroses perquè els detractors asseguren que si s’apliqués, els ajuntaments només es podrien encarregar de l’urbanisme i el manteniment de les vies públiques. Altres serveis com la recollida d’escombraries o la seguretat ciutadana, per exemple, haurien de deixar-se de prestar des de l’administració més propera a la ciutadania.Imatges relacionades

  • Concentració a la plaça de la Vila en defensa dels ajuntaments i contra la reforma local celebrada el 12 de desembre del 2013.

    Concentració a la plaça de la Vila en defensa dels ajuntaments i contra la reforma local celebrada el 12 de desembre del 2013.

  • L'Alcaldessa, Teresa Padrós, va criticar amb contundència el projecte de llei de reforma de l'administració local.

    L'Alcaldessa, Teresa Padrós, va criticar amb contundència el projecte de llei de reforma de l'administració local.

Documentació adjunta