Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
diumenge, 18 de novembre

L’Ajuntament obre l’inventari de recursos per a l’acollida de persones refugiades

20 de novembre de 2015La ciutadania que vulgui oferir el seu ajut pot adreçar-se a l’edifici de Serveis Socials per omplir la fitxa

 

 

La Regidoria de Cooperació de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha obert l’inventari de recursos per a totes les persones que estan disposades a ajudar en l’acollida de refugiats. Aquest inventari, que serà gestionat pel Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat, està a disposició de tota la ciutadania del municipi que vulgui col·laborar, només s’ha d’adreçar a l’edifici de Serveis Socials, carrer Anselm Clavé,11, a omplir la fitxa.

 

“Aquest inventari serveix per a què cada persona que vulgui col·laborar, pugui detallar què està disposada a fer”, explica el regidor de Cooperació, José Luis Heras. “Els ajuts poden anar des de l’allotjament de persones, a temps d’acompanyament i voluntariat. Cada ajut, per petit que sigui, serà molt ben rebut”, afirma Heras.

 

En aquest sentit, la fitxa de l’inventari detalla, per exemple, els metres quadrats que es poden posar a disposició de les persones refugiades en cas d’oferir allotjament, el nombre d’habitacions o el nombre de persones que es poden allotjar. Però també hi ha d’altres tipus de recursos que la ciutadania pot oferir, com és la formació, en cas de poder ensenyar idiomes, cessions d’espai per a les formacions o cessió de material. La fitxa també recull una col·laboració d’acompanyament i voluntariat on es detalla que es pot fer suport en les activitats de la vida quotidiana, o en cas d’haver de fer tràmits administratius; també permet oferir atenció psicològica, terapèutica o actuacions de promoció de la salut. En aquest àmbit d’acompanyament, també es contempla la possibilitat de donar suport en activitats de lleure o esport i inclús fer mediació intercultural.

 

L’Ajuntament també s’ha sumat a la campanya del Fons Català de Cooperació “El món local coopera amb les persones refugiades” i ha publicat un banner al web municipal per tal que tothom hi pugui participar mitjançant el twitter i el seu hastag #monlocalrefugi. “A més, hem demanat al Fons Català i a la Plataforma Stop Mare Mortum que puguin venir a Palau a fer una xerrada sobre la situació de les persones refugiades. Estem davant una situació que ens obliga a actuar; no podem mirar a una altra banda perquè cada dia s’estan perdent milers de vides humanes i hem d’actuar”, explica contundent el regidor Heras.Imatges relacionades

  • Refugiats de Síria. Foto d'AFP

    Refugiats de Síria. Foto d'AFP

Enllaços relacionats