Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
diumenge, 19 de maig

L’Ajuntament aprova un pressupost de més de 16,7 milions d’euros centrat en l’atenció a les persones

3 de desembre de 2015L’atenció a les persones és l’eix vertebrador del pressupost que ha aprovat l’Ajuntament per a l’any 2016, amb un import total de 16.781.260,25 euros. Segons el regidor d’Economia, Marc Sanabria, es tracta “d’una proposta realista, acurada, que compleix els compromisos amb els quals ens vam presentar a les eleccions i que garanteix i augmenta els serveis socials als més vulnerables, el manteniment dels serveis públics municipals, renova el compromís amb el manteniment i dignificació de l’espai públic i fa una aposta per un Ajuntament més obert i transparent”.

 

El text va sortir endavant amb els vots a favor de l’equip de govern, format per PSC, CiU i Ganemos Palau; les abstencions de Ciutadans i el regidor no adscrit, Miquel Truyols; i els vots en contra d’ERC, la CUP i ICV. El Partit Popular no va poder assistir a la sessió plenària per malaltia de la seva regidora.

 

ESTAT D’INGRESSOS

1 Impostos directes: 8.970.155,17€

2 Impostos indirectes: 170.000,00€

3 Taxes i altres ingressos: 2.485.613,37€

4 Transferències corrents: 3.864.217,61€

5 Ingressos patrimonials: 344.712,30€

7 Transferències de capital: 15.561,80€

8 Actius financers: 31.000,00€

9 Passius financers: 900.000,00€

TOTAL INGRESSOS: 16.781.260,25€

 

ESTAT DE DESPESES

1 Despeses de personal: 6.581.295,78€

2 Despeses en béns corrents i serveis: 7.168.887,04€

3 Despeses financeres: 136.716,60€

4 Transferències corrents: 662.276,65€

5 Fons de contingència i altres imprevistos: 87.000,00€

6 Inversions reals: 1.166.670,20€

8 Actius financers: 31.000,00€

9 Passius financers: 947.413,98€

TOTAL DESPESES 16.781.260,25

 

Inversions

Pel que fa a les inversions que preveu l’equip de govern per al proper exercici, destaquen els 275 mil euros destinats a l’arranjament i millora de l’espai públic del municipi, i els més de 146 mil euros que s’utilitzaran per a la millora i la creació de parcs i jardins. “Hem hagut d’establir molt bé quines són les nostres prioritats ja que els ingressos són limitats i les inversions que volem fer són moltes. Per això, alguns dels projectes més destacats els dividim en fases per poder-los desenvolupar al llarg de diferents exercicis pressupostaris”, explica Sanabria.

 

Per conèixer més detalls de les inversions previstes, podeu consultar la nota de premsa que es va fer amb motiu de la presentació del pressupost que va fer el regidor Marc Sanabria, en el següent enllaç: http://www.palauplegamans.cat/pl17/actualitat/noticies/id2241/l-equip-de-govern-proposa-un-pressupost-per-a-2016-que-prioritza-l-espai-public-i-l-atencio-a-les-persones.htm

 

Arguments de l’oposició

Pel que fa a les crítiques de l’oposició, la majoria dels grups municipals va titllar els pressupostos de “continuistes”. El regidor no adscrit Miquel Truyols va destacar que “l’explicació que ha fet el regidor Sanabria ha estat tan exhaustiva com mai s’havia fet en una presentació de pressupostos” i va agrair la disposició dels regidors del govern per parlar de totes les partides pressupostàries. Tot i això, va qualificar el pressupost de “conservador, que és el que toca en aquests moments d’incertesa” i va fer un prec a l’equip de govern: “demano que es faci una gestió acurada”.

 

Una altra de les crítiques va ser la d’utilitzar el Capítol 2 de contractació de serveis per contractar diferents perfils tècnics que, segons l’oposició, haurien d’estar al Capítol 1. Fins i tot, Jordi Méndez, de la CUP, va afirmar que “no trobem adequat camuflar un càrrec de confiança en una partida d’assessorament”, en referència a la contractació d’una persona autònoma per exercir les tasques de coordinació de l’àrea Comunicació . A banda, el regidor va afirmar que “no hem trobat raons de pes per votar a favor”.

 

Al seu torn, la regidora d’ICV, Àngels Marcuello, va explicar que el seu vot era contrari perquè “aquest pressupost dista molt del que hauria fet el nostre grup, incloent més aspectes socials, però tampoc presentarem al·legacions”, va puntualitzar. Segons Marcuello, “no és un pressupost a l’alçada de la situació social”. Tot i això, la representant d’ICV va trobar com a positiva la incorporació de partides destinades a Igualtat, el manteniment del servei de bus urbà i l’increment de l’enllumenat a la Ronda Verda.

 

Pel que fa al grup d’ERC, el seu representant, Jordi Plaza, també va criticar que ha disposat del temps just per estudiar la documentació i que considera que “la participació no és només escoltar”. Segons el republicà, l’equip de govern ha incorporat algunes de les propostes que els hi va presentar el seu grup, però “teníem més que considerem molt raonables”, va afirmar.

 

En el seu torn, el grup de Ciutadans va detallar que el pressupost “incompleix el punt del pacte de govern de no augmentar els sous dels polítics”.

 

En el torn de rèplica, Sanabria va donar arguments per rebatre totes les crítiques rebudes i va assegurar que la partida destinada als càrrecs polítics, en els que s’inclouen els càrrecs de confiança, s’ha reduït en més d’un 7%, en resposta a la crítica feta per Ciutadans.Imatges relacionades

  • Ple Municipal del 26 de novembre

    Ple Municipal del 26 de novembre

Enllaços relacionats