Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

L’equip de govern presenta el Pla d’Acció de Govern 2015-2019

#Alcaldia

19/2/2016

El document recull un total de 96 accions a executar fins a finals del mandat

 

L'equip de govern de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha presentat en roda de premsa el Pla d’Acció de Govern 2015-2019, on es detallen un total de 96 accions a realitzar al llarg del mandat actual. “Aquest document és el resultat d’un treball transversal que hem fet els tres partits que formem el govern i que dóna resposta a l’Acord de Governabilitat, Investidura i Estabilitat Política que vam signar a l’inici del mandat”, ha explicat l’alcaldessa, Teresa Padrós.

 

En aquest sentit, Jaume Oliveras, portaveu de CiU, ha detallat que “l’Acord de Governabilitat, Investidura i Estabilitat Política resta obert a les formacions polítiques que s’hi vulguin adherir, si es respecten els pactes que incorpora”. A més, ha explicat que el Pla d’Acció de Govern està basat en sis fonaments:

 

  1. Lleialtat en l’acció de govern i estabilitat institucional de l’Ajuntament.
  2. Llibertat de vot en temes supramunicipals.
  3. Cercar i assolir, sempre que sigui possible, el màxim consens de totes les forces polítiques amb representació a l’Ajuntament per temes d’interès municipal que estiguin orientats a obtenir un major benefici per a la nostra vila.
  4. Prioritzar el treball transversal entre les diferents regidories o àrees municipals, respectant el criteri de qui ostenti la responsabilitat de cadascuna de les àrees sobre les que cal prendre decisions.
  5. Compromís de no incrementar el deute municipal i en cap cas incrementar sous ni despeses en càrrecs polítics.
  6. Gestionar sota el compliment de les normes de l’administració, tenint en compte les aportacions dels equips tècnics de cada àrea.

 

Jaume Oliveras ha afirmat que “el document es volia presentar abans, però s’ha endarrerit pels diferents processos electorals que hem tingut i per altres circumstàncies. Però el Pla s’ha treballat entre els tres partits que formem part de l’equip de govern”.

 

Per la seva banda, Carmen Cabeza, portaveu del PSC, ha explicat que “les accions que es detallen al Pla s’han agrupat per diferents necessitats que volem cobrir de forma transversal, per això no es presenten estructurades en regidories”. A més, ha puntualitzat que “no es tracta d’un programa electoral, sinó que són accions concretes de les que la ciutadania podrà fer seguiment del seu grau de compliment a la pàgina web municipal”.

 

A més del Pla d’Acció de Govern, Cabeza explica que s’ha preparat un Codi Ètic, però que no s’ha presentat de forma conjunta “perquè els serveis administratius de l’Ajuntament ens han indicat que s’ha d’adaptar a la nova Llei de Transparència. La nostra voluntat és consensuar aquest codi ètic amb la resta de formacions polítiques”.

 

 

Seguiment i avaluació

 

El regidor de Comunicació, Marc Sanabria, ha explicat que la ciutadania podrà fer un seguiment de l’estat d’execució de cada acció “mitjançant un sistema de colors. El vermell indicarà que l’acció no s’ha iniciat, el taronja que està en execució i el verd que ja està finalitzada. I a més, podrà fer seguiment de com es desenvolupa”. Aquest seguiment es podrà fer a la pàgina web municipal, www.palauplegamans.cat , dins l’apartat Ajuntament>Govern>Pla d’Acció de Govern. “A més, estem treballant amb els serveis informàtics del Consistori en crear un sistema per tal que la ciutadania pugui valorar també les diferents accions”, ha manifestat.

 

Treball conjunt dels grups de l’equip de govern

 

Els portaveus municipals han destacat que el Pla d’Acció de Govern s’ha presentat ara, però que al mes de novembre ja estava finalitzat. En aquest sentit, Teresa Padrós ha indicat que “no paralitzarem l’acció de govern per problemes interns d’un partit polític”, en clara referència a la situació dels regidors de Ganemos Palau.

 

Jaume Oliveras ha puntualitzat que “l’acord de govern és entre tres formacions polítiques, i ara s’ha concretat amb aquest Pla, que també va treballar el regidor José Luis Heras”. Seguint amb l’explicació, Carmen Cabeza ha manifestat que “no hi ha cap expedient resolutiu per part de la Coordinadora Estatal de Ganemos, òrgan superior a Ganemos Palau amb l’expulsió de cap regidor, per tant, la regidora Luisa Fernández continua formant part del grup polític amb el que es va presentar a les eleccions”. En aquest sentit, Cabeza ha afirmat que “una persona no pot renunciar en nom d’una altra ni a la delegació de competències de govern ni a l’acta de regidor perquè és personal”, fent referència a les declaracions de José Luis Heras dient que el seu grup havia renunciat a formar part del govern municipal. Per cloure aquest tema, Cabeza va sentenciar: “no tenim res sobre el què pronunciar-nos com a equip de govern, perquè administrativament no s’han resolt totes les passes ni existeix un expedient sancionador ni d’expulsió presentat per part de l’òrgan competent, tal i com el mateix òrgan ens ha informat”.

 

Torna



Comparteix aquest contingut