Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dijous, 17 de gener

L’Alcaldia reconfigura el govern per la renúncia del regidor José Luis Heras

8 de març de 2016L’Alcaldia de Palau-solità i Plegamans ha reconfigurat l’equip de govern per donar resposta a la renúncia del regidor José Luis Heras respecte als càrrecs que ostentava com a membre del govern. Heras és ara regidor de l’oposició. Com a resultat, l’equip de govern el formen ara 9 regidors i regidores, mentre que l’oposició compta amb 8 membres d’un Ple Municipal compost per 17 representants de la ciutadania. De tot plegat es va donar compte al Ple Municipal Ordinari del mes de febrer, celebrat dijous 25.

 

Les funcions que ostentava Heras, que es va presentar com número 1 de la llista electoral de Ganemos Palau, i que ara assumeixen membres de l’equip de govern són les següents:

 

Atribucions i regidories a les que renuncia Heras

Regidor o regidora que se’n fa càrrec

4a Tinença d’Alcaldia

Luisa Fernández (núm. 2 de la llista electoral Ganemos Palau)

Participació Ciutadana i Transparència

Marc Sanabria (PSC)

Cooperació i Solidaritat

Jaume Oliveras (CiU)

 

Es pot consultar l’organigrama complet de l’equip de govern.

 

Aquestes renúncies impliquen que Heras deixa de ser membre també de la Junta de Govern Local –on ara s’hi ha integrat Luisa Fernández- i de la Comissió Interàrees. A més, el regidor Heras deixa de representar el municipi en diversos òrgans i entitats supramunicipals. Els ens afectats per aquesta renúncia i les persones que ara hi representen la vila, després de l’aprovació per part del Ple, són:

 

Entitat supramunicipal on el regidor Heras representava la vila

Nou o nova representant

Fons Català per a la Cooperació i el Desenvolupament

Jaume Oliveras (CiU)

Xarxa de ciutats i pobles cap a la sostenibilitat

Luisa Fernández (núm. 2 de la llista electoral de Ganemos Palau)

Consell Plenari del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental

Carme Sanz (PSC), com a representant substituta

 

Conflicte a Ganemos Palau  

Fruit dels resultats en les eleccions municipals del maig del 2015, Ganemos Palau va aconseguir dos representants al Ple Municipal: José Luis Heras i Luisa Fernández, números 1 i 2 de la llista electoral d’aquesta formació. Ganemos Palau va sumar-se al pacte de govern signat per PSC (5 regidors/es) i CiU (3 regidors/es) al juny del 2015, cosa que va suposar la formació d’un govern amb 10 regidors i regidores dels 17 amb què compta el Ple Municipal.

 

Un conflicte intern de Ganemos Palau, obert des del passat desembre, ha provocat que l’anomenat Consell Ciutadà local d’aquesta formació expulsés Luisa Fernández. Arran d’això, José Luis Heras ha renunciat a les atribucions de govern que ostentava i ha declarat que Ganemos Palau ha trencat el pacte de govern i que no reconeix a Luisa Fernández com a membre d’aquest partit. Fernández, per contra, sosté que continua formant part de Ganemos Palau i del govern perquè la direcció de Ganemos a nivell estatal no l’ha expulsat. Fernández afirma que s’ha obert un expedient a nivell estatal sobre aquest cas i que se li ha demanat que mentrestant no faci declaracions. Fernández afegeix que acatarà la decisió que prengui la direcció estatal.

 

Debat al Ple

Els regidors i regidores de l’oposició que van intervenir es van mostrar crítics amb aquesta situació. En síntesi, van criticar que el govern no s’hagi pronunciat amb claredat sobre aquet tema, que s’estigui a l’espera de l’òrgan central d’un partit desconegut fins a les darreres eleccions municipals, que això condicioni la formació d’un govern i que el govern en tregui profit, segons l’oposició, mantenint la regidora Fernández al govern i, amb ella, la majoria absoluta al Ple. A banda, es va demanar que el govern continuï endavant amb les tasques de les àrees de les que se n’ocupava José Luis Heras.

 

La regidora Fernández no va intervenir en aquest debat. Sí ho va fer José Luis Heras: “Ganemos Palau ha renunciat al pacte de govern, no només jo”. “La força de la nostra formació –va subratllar Heras- la té l’assemblea ciutadana i mantindrem aquest convenciment fins a les últimes conseqüències”.

 

Jaume Oliveras, regidor de CiU i 2n Tinent d’Alcaldia va explicar la posició del govern: “És una circumstància mai vista, que en una mateixa formació un regidor digui que renuncia però que l’altra regidora continuï”. “No podem valorar aquesta circumstància des de fora del partit, hem de tenir la màxima prudència fins que no ho resolgui la pròpia formació”, va manifestar el segon Tinent d’Alcaldia.

 

“Com a govern som prudents, respectuosos i seriosos davant aquesta situació i el que estem fent és treballar perquè el poble no es pot aturar”, va afirmar Carmen Cabeza, regidora del PSC i 1a Tinenta d’Alcaldia. A més, va recordar que “es tracta d’una situació novedosa”. “No podem fer res més fins que no hi hagi una resolució, quan això passi tindrem coses a dir”, va avançar Cabeza. També va precisar: “Al senyor Heras ningú li ha demanat que marxi”.

 Imatges relacionades

  • Ple Municipal del 25 de febrer del 2016.

    Ple Municipal del 25 de febrer del 2016.

Documentació adjunta

Enllaços relacionats