Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 20 d'agost

Presentació del Pla de Govern i del pressupost en un acte obert i molt participatiu

11 de març de 2016Una quarantena de persones, entre les quals hi havia representants d’entitats, van assistir ahir al vespre a l’audiència pública que va organitzar l’Ajuntament a Can Cortès per presentar i explicar el pressupost municipal d’aquest any i el Pla d’Acció Govern 2015-2019. La reunió, que va començar a les 19h, va durar gairebé 3 hores. El públic va ser força actiu a l’hora de fer tota mena de preguntes, debatre i demanar informació.

 

Des del govern es va recordar que és la primera audiència pública d’aquestes característiques i es va anunciar la voluntat d’organitzar-ne de forma periòdica i sistemàtica, també monogràfiques o de temes específics. Les preguntes i els debats que es van generar van tocar múltiples aspectes: econòmics, retribucions de càrrecs electes, infraestructures, ajuts socials, serveis municipals, impostos i taxes, equipaments, recuperació i ús futur d’edificis patrimonials, foment de la transparència i participació ciutadana...

 

Van participar-hi els 9 membres de l’equip de govern, encapçalats per l’Alcaldessa, Teresa Padrós. Cadascun d’ells va exposar els temes de la seva àrea. Així, junt amb Padrós hi eren Carmen Cabeza, Jaume Oliveras, Carme Sanz, Luisa Fernández, Laura Navarro, Miquel Rovira, Marc Sanabria i Jordi Pujol.

 

L’Alcaldessa va agrair la presència de totes les persones i va animar-les a intervenir-hi. A banda de presentar els blocs temàtics i respondre diverses preguntes, va ser molt crítica amb la LRSAL, la llei d’administracions locals aprovada pel govern de l’Estat: “Si no complim amb l’estabilitat pressupostària ens poden obligar a deixar de prestar serveis”, va dir abans d’especificar els que es podrien veure afectats, que són bona part de tots els que presta l’Ajuntament, des de d’educació i joventut fins a serveis socials i ocupació, entre molts altres.

 

Pressupostos

La primera part es va centrar en el pressupost. El regidor d’Economia, Marc Sanabria, va fer incís en els imperatius legals que el condicionen i que limiten molt la capacitat pe`r fer inversions, per exemple. Tenint en compte això, el regidor va afirmar que l’Ajuntament treballa amb uns comptes “realistes, equilibrats i ajustats, que mantenen i amplien els serveis municipals”. El pressupost, segons va explicar, s’estructura a partir de 4 eixos: ajuts socials i a les persones, manteniment i ampliació de serveis municipals, millora de l’espai públic i impuls a la transparència i a la participació.

 

Pla de Govern

La resta de l’audiència pública es va dedicar a repassar la norantena d’accions concretes que el govern té previst desenvolupar durant aquest mandat. Tal i com es va anunciar, la ciutadania pot comprovar al web municipal l’estat de les accions que inclou el Pla de Govern: pendents, en execució i finalitzades. La creació d’una nova Biblioteca Municipal, projecte que s’endega ara amb el suport de la Diputació de Barcelona, va ser un dels temes que més intervencions va suscitar. Els blocs temàtics del Pla de Govern són:

 • Gestió econòmica i foment del comerç.
 • Polítiques socials i voluntariat.
 • Polítiques culturals, turístiques, d’oci i de salvaguarda del patrimoni local.
 • Impuls dels espais de participació, ciutadania i avenç de la transparència.
 • Equipaments i infraestructures municipals.
 • Implantació de noves vies d’accés a la comunicació municipal.
 • Desenvolupament del Pla Local d’Educació.
 • Foment de l’ocupació i accions formatives permanents.
 • Polítiques mediambientals, de salut, mobilitat i habitatge.


Imatges relacionades

 • Presentació del Pla de Govern i del pressupost 2016. El regidor Sanabria es dirigeix a l'auditori.

  Presentació del Pla de Govern i del pressupost 2016. El regidor Sanabria es dirigeix a l'auditori.

 • Membres de l'equip de govern en la presentació pública.

  Membres de l'equip de govern en la presentació pública.

 • El regidor Sanabria explica el pressupost 2016.

  El regidor Sanabria explica el pressupost 2016.

 • El regidor Rovira es dirigeix al públic en la presentació del Pla de Govern.

  El regidor Rovira es dirigeix al públic en la presentació del Pla de Govern.

 • El regidor Pujol es dirigeix al públic en la presentació del Pla de Govern.

  El regidor Pujol es dirigeix al públic en la presentació del Pla de Govern.

Documentació adjunta

Enllaços relacionats