Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 19 de febrer

L’Ajuntament obté el Segell Infoparticipa de qualitat i transparència en la comunicació pública

11 d'abril de 2016L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha aconseguit el Segell Infoparticipa que atorga el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). El consistori obté aquest certificat en complir amb el 90,38% dels indicadors que avalua el Laboratori respecte a la qualitat i la transparència en la comunicació pública. Aquest alt grau de compliment ha estat contrastat pel Laboratori a partir de la informació que el web municipal posa a l’abast de la ciutadania.

 

Marc Sanabria, regidor de Comunicació, Participació Ciutadana i Transparència, explica que “l’Ajuntament ha assolit el Segell Infoparticipa després d’haver treballat en l’ampliació i millora de la informació al web municipal”. “Hem de reconèixer la bona feina -continua Sanabria- que han fet treballadors i treballadores de diverses àrees de l’Ajuntament durant aquests darrers mesos”.

 

Tot i la satisfacció per haver aconseguit aquesta fita, el regidor avança que la feina no ha acabat: “Continuarem millorant la informació municipal i la comunicació amb la ciutadania amb l’objectiu d’arribar al 100% de compliment dels indicadors Infoparticipa”. “A banda de la satisfacció que dóna aquest reconeixement, hem de tenir molt present que la informació i la comunicació públiques i de qualitat són imprescindibles en un sistema democràtic i per assolir un alt grau de participació ciutadana”, amplia Sanabria, qui conclou que “la transparència va més enllà de la publicació de continguts, per això aquest guardó és un pas més en la construcció d’un ajuntament transparent i participatiu”.

 

L’Ajuntament rebrà el guardó que l’acredita com a titular del Segell Infoparticipa el proper 20 d’abril, al Born Centre Cultural de Barcelona, dins la jornada de transparència que s’organitza conjuntament amb l’Oficina Antifrau de Catalunya. Els 52 indicadors que avalua el Laboratori en l’edició 2015 –la darrera- constitueixen l’examen més complet de les tres que s’han dut a terme. L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans havia assolit el 75,61% en l’edició anterior (2014), però cal tenir en compte que els punts que s’avaluaven eren 41 en lloc dels 52 d’aquesta última, adaptada als requisits de la llei de transparència.

 

Els 52 indicadors de l’edició 2015 d’Infoparticipa avaluen aspectes de cinc blocs temàtics:

 

 • Qui són els representants polítics?
 • Com gestionen els recursos col·lectius?
 • Com gestionen els recursos econòmics: pressupostos, salaris, contractacions, subvencions...?
 • Quina informació proporcionen sobre el municipi i la gestió dels recursos col·lectius?
 • Quines eines ofereixen per a la participació ciutadana?


Imatges relacionades

 • Casa Consistorial. Ajuntament de Palau-solità i Plegamans.

  Casa Consistorial. Ajuntament de Palau-solità i Plegamans.

 • Captura de pantalla del Mapa d'Infoparticipa.

  Captura de pantalla del Mapa d'Infoparticipa.

Enllaços relacionats