Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
diumenge, 19 de maig

La senyera oneja de forma permanent a la plaça de Lluís Companys

25 d'abril de 2016L’Ajuntament ha hissat la senyera aquest dissabte, diada de Sant Jordi, a la plaça de Lluís Companys. La bandera catalana onejarà de forma permanent en aquest indret cèntric del municipi. L’acte d’hissada i inauguració d’aquest nou element patrimonial de la vila va estar presidit per Teresa Padrós, regidors i regidores del Ple Municipal i representants de partits polítics. El Grup Graller el Ramat va interpretar ‘Els segadors’, posant música a acte institucional.

 

“La col·locació de la senyera dóna resposta a un mandat del Ple, en aprovar-se una moció d’ERC, com a gest de record pel 75è aniversari de l’assassinat del president Companys”, explica Jordi Pujol, regidor de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament. Pujol destaca que “no hi ha cap intenció de fer-ne un ús partidista”. “És la bandera oficial catalana, la que ens representa a tots i totes més enllà d’ideologies i afinitats polítiques”, afegeix el regidor.

 

En efecte, la moció a què fa referència Pujol va ser aprovada al Ple Municipal del 29 d’octubre del 2015 amb una àmplia majoria: 14 vots a favor (PSC, CiU, ERC, Ganemos Palau, CUP, ICV i regidor no adscrit Miquel Truyols) i 3 en contra (C’s i PP). El cost d’instal·lació del pal i la bandera ha estat de 1.573€. S’han seguit els criteris tècnics per establir l’alçada i el punt exacte on s’ha ubicat. L’Ajuntament preveu instal·lar una segona senyera a la rotonda de la Masia Julià, a l’entrada principal del municipi si es ve des de Barcelona o l’AP7.Imatges relacionades

  • 160425 santjordi senyera1

    160425 santjordi senyera1

  • 160425 santjordi senyera2

    160425 santjordi senyera2