Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 23 d'abril

Responsables de l’Ajuntament de Castellbisbal visiten els Horts Municipals per conèixer el seu funcionament

12 de maig de 2016Diferents responsables de l’Ajuntament de Castellbisbal han visitat els Horts Municipals de Can Boada Vell per conèixer el funcionament i com ha anat la posada en marxa per part del consistori de Palau-solità i Plegamans.

 

“L’objectiu de la visita ha estat conèixer en detall com hem desenvolupat el projecte d’Horts Municipals al nostre poble”, ha explicat la regidora de Medi Natural i Gestió Ambiental, Luisa Fernández.

 

De fet, l’interès de Castellbisbal s’ha centrat en l’aspecte social dels Horts Municipals i en com s’ha coordinat el projecte per abastar els àmbits de medi ambient i serveis socials. En aquesta línia, la visita ha anat a càrrec del regidor de Medi Ambient de Castellbisbal, Enrico Martinelli, que ha vingut acompanyat de tècniques de les àrees de Medi Ambient, Serveis Socials i Participació. Per part de l’Ajuntament palauenc, han estat les tècniques responsables de Medi Ambient i Gestió Ambiental les encarregades d’explicar-los el desenvolupament del projecte.

 

El projecte

De fet, el projecte de creació d'una zona d'horts a Boada Vell va néixer amb la idea de transformar una zona d'equipaments de titularitat municipal, sense ús públic, en un conjunt de parcel·les d'uns 60 m2 que els usuaris adjudicataris poden conrear pel seu autoconsum amb els objectius principals d'integració paisatgística, complir una funció social i preservar la cultura agrícola.

 

Els horts estan situats a dos camps annexes a la masia de Boada Vell, a l'avinguda del Camí Reial (davant del parc de l'Hostal del Fum).

 

A la primera convocatòria, publicada en el BOP de l'1 de setembre de 2015, es van adjudicar 50 parcel·les d'hort lúdic i 2 parcel·les a entitats del municipi. I a la segona convocatòria, publicada el 3 de febrer de 2016, es van adjudicar 18 parcel·les.

 

En aquests moments s’està preparant una nova convocatòria per adjudicar 12 parcel·les que encara estan disponibles.Imatges relacionades

  • 160512 horts visitacastellbisbal2

    160512 horts visitacastellbisbal2

  • 160512 horts visitacastellbisbal3

    160512 horts visitacastellbisbal3

  • 160512 horts visitacastellbisbal1

    160512 horts visitacastellbisbal1

Enllaços relacionats