Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dilluns, 18 de març

Nova guia perquè la ciutadania conegui millor les bonificacions en impostos i taxes municipals

12 de maig de 2016 

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha editat la guia ‘Bonificacions de taxes i impostos per a famílies i persones físiques’, inèdita fins ara, per facilitar que la ciutadania conegui els descomptes de què pot gaudir en diversos tributs.

 

Marc Sanabria, regidor d’Economia del consistori, explica que “l’objectiu de la guia és que la ciutadania pugui beneficiar-se de bonificacions que sovint no s’apliquen d’ofici”. “Alguns descomptes –amplia el regidor- només poden aplicar-se si el contribuent els demana i si es compleixen determinades condicions”. I és que, tal i com especifica Sanabria, “algunes bonificacions responen a raons de caire social, per ajudar a persones i famílies amb dificultats socioeconòmiques, o persegueixen objectius mediambientals, entre altres”.

 

I és que la guia només recull les bonificacions de caràcter potestatiu i voluntari. No hi apareixen, doncs, les que l’Ajuntament ha d’aplicar per llei. Per conèixer al detall totes les bonificacions que s’apliquen i els drets i deures dels contribuents respecte els impostos i les taxes municipals, cal consultar les ordenances fiscals vigents íntegres.

 

La guia es pot trobar en format paper a diversos equipaments municipals. A més, es pot consultar i descarregar al web municipal, al nou apartat Economia i Tributs. En aquesta pàgina també s’explica que l’Ajuntament té delegades les funcions de gestió i recaptació de tributs i sancions a l’Organisme de Gestió Tributària (ORGT) de la Diputació de Barcelona. La ciutadania i les empreses que vulguin aclarir dubtes o realitzar gestions respecte a tributs o sancions han de dirigir-se a:

 

Oficina de l’ORGT de Palau-solità i Plegamans

Carrer Josep Brunés, 5, local 2.

Telèfon: 93.472.91.79.
Adreça electrònica: orgt.palau@diba.cat
Horari: De 8.30 a 14h, de dilluns a divendres.Imatges relacionades

  • Imatge de la portada de la guia 'Bonificacions de taxes i impostos per a famílies i persones físiques'.

    Imatge de la portada de la guia 'Bonificacions de taxes i impostos per a famílies i persones físiques'.

Documentació adjunta

Enllaços relacionats