Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

El Festival d’Oci Alternatiu Fancon se celebra del 2 al 4 de setembre a Palau-solità i Plegamans

#Joventut

15/6/2016

L’organització presenta les novetats de la 3a edició de l’esdeveniment que aplega múltiples disciplines culturals i lúdiques

 

El Festival d’Oci Alternatiu Fancon celebra la seva tercera edició els dies 2, 3 i 4 de setembre al Pavelló Municipal d’Esports Maria Víctor i altres ubicacions de Palau-solità i Plegamans. Tot i que encara s’ha de tancar el programa definitiu, l’organització avança que Fancon torna a ampliar les activitats i els espectacles. La intenció és atreure tota mena de públics: famílies, infants i persones de totes les edats. Això sí, sense oblidar el públic més fidel: joves aficionats a qualsevol de les disciplines de l’oci alternatiu, sovint conegut com a friqui.

 

Hi haurà tota mena d’atractius vinculats a la cultura asiàtica i japonesa (manga, anime, otaku...), jocs de rol, cinema, jocs de taula, còmic, rol en viu, recreacions històriques, miniatures, il·lustracions, literatura, esports alternatius, videojocs... De nou, Fancon aplegarà totes aquestes disciplines des d’un enfoc doble: com a entreteniment i per divulgar aquest tipus d’oci entre el públic general; i com a lloc de trobada per a professionals i experts, ja siguin empreses consolidades, nous emprenedors, artistes o creadors.

 

Repetiran els espectacles que van tenir molt d’èxit l’any passat, com les lluites de Pressing Catch, les recreacions històriques o la Zombie Walk. Això no treu, tal i com ha anunciat l’organització en la presentació feta aquest dijous, que hi hagi “novetats i sorpreses”. L’acte que va servir de pròleg de Fancon 2016 va comptar amb les intervencions de Marc Sanabria, regidor de Joventut de l’Ajuntament; Adam Torrus, de l’organització de Fancon; Joan Carles Tinoco, de Scolfling Club de Rol; i Oriol Comas, director de festivals de referència a Espanya -com Jugar x Jugar, de Granollers, o el Dau, de Barcelona-, creador de jocs de taula, expert i divulgador d’aquest tipus d’oci.

 

Sanabria va fer explícit “tot el suport i l’ajuda de l’Ajuntament per a un festival que creix cada any”. Com a retorn positiu de Fancon per a la societat, més enllà de donar a conèixer Palau-solità i Plegamans, el regidor subratlla el fet que “dóna a conèixer l’oci alternatiu oferint continguts enriquidors per a tots els públics, alhora que proporciona un espai i oportunitats a emprenedors i contribueix al creixement econòmic”.

 

Adam Torrus, al seu torn, va desgranar algunes de les novetats més importants, com la reconfiguració d’alguns dels espais. Per exemple, la mostra de cinema d'enguany “es dirigirà també al públic general, familiar i informal”. “En les darreres edicions estava molt enfocada al públic underground”, comentava Torrus per explicar l’eixamplament de la mostra, que de tota manera mantindrà films d’interès per als amants del cinema friqui. Altres novetats són la creació del Fancon Market, un espai per a què artistes, autònoms i nous creadors es puguin donar a conèixer, i de la zona Fancon Kids, amb inflables i jocs per als infants. Els videojocs tindran el seu protagonisme en una Lan Party que ocuparà el Teatre de la Vila. A més, s’obre un nou espai, la Trobada de Podcasts, on, entre altres activitats, es retransmetran els esdeveniments del festival per ràdio.

 

Joan Carles Tinoco va aportar dades sobre el creixement experimentat per Fancon en les dues edicions anteriors. L’organització xifra en 4.500 les persones que van visitar el festival el 2015, quan al 2014 van ser unes 2.000, aproximadament. També va créixer el nombre de persones inscrites a les activitats que ho requerien, de 654 a 822, així com el total de voluntaris i voluntàries: “En la primera Fancon van ser 25 persones; 50 el 2015 i a hores d’ara ja tenim gairebé 70 que volen col·laborar amb el festival”. Tinoco va sintetitzar els tres objectius principals que persegueix el festival: “Agrupar les entitats vinculades a l’oci alternatiu en un sol espai; establir sinergies i connexions; i divulgar la cultura d’un oci creatiu, centrat en generar cultura per a la societat i no tan consumista”.

 

Oriol Comas va participar en la presentació com a expert en el món dels jocs de taula i va mostrar tot el seu suport a la iniciativa: “Endavant amb la Fancon i amb el fet que l’Ajuntament hi doni suport sempre que sigui possible”. Comas va exposar que Fancon i altres festivals com el que se celebra a Còrdova, “són molt positius perquè surten del teixit associatiu i ofereixen molts continguts a la societat en general, amb el suport dels ajuntaments i sense demanar un preu per l’entrada als visitants”. Va diferenciar aquest model respecte als que estan basats en el negoci, “com els de Birmingham o Essen”. “És un plaer veure que Fancon creix tant i tan bé”, va afirmar.

Enllaços relacionats

Torna



Comparteix aquest contingut