Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 13 de novembre

Arriba el ‘Mulla’t’, l’espai de participació on els joves fan propostes per a la propera Festa Major

27 d'octubre de 2016Enguany s’estructura en dues sessions que tenen lloc els dissabtes 5 i 26 de novembre

 

Tots els i les joves de la vila estan convidats a participar al ‘Mulla’t per la Festa Major 2017’, l’espai de participació on poden fer propostes concretes i vinculants per a la propera festa grossa de la vila, que se celebra cada any al voltant de l’últim cap de setmana d’agost. D’aquest procés participatiu han sorgit propostes que s’han consolidat al programa de la Festa Major, com el ColoRain.

 

Aquest any s’introdueixen alguns canvis. En primer lloc, el fet que es dugui a terme en dues sessions. Seran els dissabtes 5 i 26 de novembre, de 10 a 14h, a l’Espai Jove l’Escorxador. Per participar-hi cal inscriure-s’hi prèviament. També es poden fer arribar propostes omplint el formulari ‘on-line’ del Mulla’t per la Festa Major 2017, si bé es recomana assistir-hi igualment per poder debatre-les i defensar-les.

 

En la primera sessió, la del 5 de novembre, s’avaluaran les activitats de la Festa Major i s’explicaran les bases d’aquest procés participatiu i les implicacions que comporta el fet que sigui un procés vinculant. S’incidirà en explicar que el Mulla’t és una part de la globalitat de la Festa Major, per la qual cosa els representants dels joves hauran de fer propostes que hi encaixin i en coordinació amb la resta d’actors que hi organitzen activitats i que participen en l’elaboració del programa. Per aquest motiu, el Mulla’t haurà d’escollir representants que s’impliquin després en el Procés participatiu de la Festa Major, on hi són presents un bon nombre d’entitats del municipi. També se’ls explicaran aspectes com les tipologies de grups musicals i d’espectacles, els catxets, les limitacions pressupostàries...

 

En la segona, que tindrà lloc el 26 de novembre, arribarà el torn de posar propostes sobre la taula, debatre-les i consensuar-les. Aquí hauran de decidir múltiples aspectes, no sols les activitats concretes que volen que es facin sinó també qüestions relacionades amb la seva programació. En aquesta segona sessió treballaran en grups i crearan equips de treball que s’encarregaran de l’organització de les activitats i de dur-les a terme durant la Festa Major. El fet de dividir el Mulla’t en dues sessions permet que, entre una sessió i l’altra, els i les participants puguin reflexionar sobre les idees que els poden sorgir i treballar-les més adequadament i amb calma en la segona cita.

 

Una altra novetat és que el ‘Mulla’t per la Festa Major 2017’ s’avança en el calendari respecte a edicions anteriors, ja que tradicionalment tenia lloc entre els mesos de gener i febrer en una sola sessió. La finalitat d’aquest canvi permet que hi hagi més temps per organitzar les activitats i per coordinar-se amb el Procés participatiu de la Festa Major.Imatges relacionades

  • El ColoRain és una de les activitats consolidades i sorgides del 'Mulla't per la Festa Major'.

    El ColoRain és una de les activitats consolidades i sorgides del 'Mulla't per la Festa Major'.

Enllaços relacionats