Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 13 de novembre

La jornada “El dia de la riera!” promourà la recuperació social de la riera de Caldes amb propostes ciutadanes

28 d'octubre de 2016El projecte Viu la riera! organitza el proper 20 de novembre El dia de la riera, una activitat simultània a Palau-solità i Plegamans, la Llagosta, Santa Perpètua de Mogoda i Caldes de Montbui, municipis que travessa la riera de Caldes. Viu la riera! és una experiència que compta amb el suport de RecerCaixa, un programa impulsat per l’Obra Social “la Caixa” amb la col·laboració de l’ACUP (Associació Catalana d’Universitats Públiques).

El projecte Viu la riera! consisteix principalment en intentar desenvolupar mètodes en els quals es cerca portar a terme accions de millora de la riera de Caldes des del punt de vista participatiu i que aquestes accions proposades per la gent, també puguin ser implementades i mantingudes per la pròpia ciutadania.

El grup de recerca RIL, Regeneració de Territoris Intermedis, format per investigadors de la School of Architecture de UIC Barcelona, juntament amb investigadors de l’Institut de Medi Ambient (IMA) de la Universitat de Girona, són els creadors del projecte i organitzen la jornada El dia de la riera!, de les 9.30 h a 13.00 h del 20 de novembre.

L’objectiu d’aquesta sessió adreçada al públic de totes les edats és acostar els ciutadans al seu entorn fluvial a partir del passeig, la fotografia i les noves tecnologies.

De 9,30h a 11h, els ciutadans interessats podran gaudir d’una caminada guiada pels entorns de la riera o bé participar en una gimcana fotogràfica, per acabar plegats a les 11h, amb una xocolatada a l’Espai Jove L’Escorxador. A partir de les 12h, l’equip de Viu la riera!  presentarà la plataforma web www.viulariera.org que permetrà recollir opinions, inquietuds i visions dels ciutadans sobre els espais fluvials.

Segons els  organitzadors, des dels anys 80 i fins avui, la rehabilitació de la riera de Caldes, molt malmesa per la sobrepressió urbana de dècades anteriors, s’ha abordat bàsicament des d’una visió tècnica amb progressos remarcables en aspectes com la seguretat davant les inundacions i la millora de l’ecosistema fluvial: “No obstant això, la recuperació social de la riera encara és un repte pendent”.

 

Cal recordar que El dia de la riera! servirà de plataforma per presentar la primera fase del web de cartografia per a la participació ciutadana Viu la riera!, que permetrà identificar i dissenyar propostes ciutadanes de millora de la riera en fases posteriors. Marta Benages, investigadora del grup RIL, ha recordat perquè han centrat el seu projecte en la riera: “Dels rius se n'ha parlat molt i les rieres són les grans invisibles, la de Caldes tenia diferents condicionants, com que no compta amb un gran municipi i altres petits, la varietat d'espais naturals, agrícoles, industrial i les zones residencials, tot un conjunt de fets que donen interès a estudiar aquest retorn a la riera com a espai de lleure ciutadà".

 

Programa El dia de la riera!

9.30 h  Caminada o gimcana fotogràfica, tu tries

11.00 h Xocolatada a l’Espai Jove L’Escorxador    

12.00 h Participació al web www.viulariera.org

 

Inscripcions

Els interessats a assistir a El dia de la riera! s’han de registrar al formulari web que trobaran a www.viulariera.org.

 

Premis

Premis per a petits i grans entre tots els participants a la gimcana i al web de la riera.Imatges relacionades

  • Cartell El dia de la riera!

    Cartell El dia de la riera!