Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dissabte, 16 de febrer

La Policia Local fa una xerrada amb consells i recomanacions per a la Gent Gran sobre Seguretat i Protecció

23 de novembre de 2016Van parlar de les estafes del “tocomotxo”, l’estampeta o els falsos instal·ladors

 

La Policia Local i l’Ajuntament han iniciat aquest dimarts un cicle de xerrades amb la gent gran del municipi sobre Seguretat i Protecció. Es tracta d’un cicle que encara ha de determinar la periodicitat amb què es faran les reunions però que, en la primera xerrada a petició del Casal de la Gent Gran, va tractar el tema dels segrestos exprés, estafes i recomanacions de seguretat per Nadal. La sessió, que es va fer a la masia de Can Cortès, va comptar amb una assistència de més de 70 persones. Els responsables de donar la informació i les recomanacions van ser el Coordinador de l'Àrea de Seguretat Municipal i Sots-Inspector de la Policia Local, Joan Gracia, i el caporal responsable de l'Oficina de Suport de la Policia Local, Ángel Gallego.

 

L’objectiu d’aquest cicle de xerrades i trobades és el de respondre a les peticions que prèviament hagin fet des del Casal de la Gent Gran o en general des del col·lectiu de la gent gran de Palau, perquè aquestes, seran xerrades obertes a tothom.

 

La xerrada de Seguretat i Protecció de dimarts va tractar sobre els segrestos exprés a petició dels responsables del Casal de la Gent Gran, però també va parlar de les estafes com el clàssic “tocomotxo”, l’estampeta, els tril·lers, els bitllets tintats o els falsos instal·ladors.   

 

La regidora de Gent Gran de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, Carme Sanz, va explicar que un dels objectius de la sessió era aconseguir calmar els ànims i l’alarma generada per aquest tipus de successos: “Hem volgut explicar les coses bé i amb molta claredat, especialment per no generar alarma entre la gent gran. I penso que tothom ha sortit satisfet de l’experiència”.

A banda dels segrestos exprés i les estafes, també es van tractar qüestions de les prevencions que s’han de tenir durant l’època de Nadal per evitar robatoris als domicilis.

 

Per al proper 2 de desembre ja es prepara una nova xerrada, en aquest cas sobre el desfibril·lador Automàtic Extern, però, aquesta ja més reduïda, per a 10 o 15 persones. Es preveu que al gener es torni a reprendre el cicle amb més consells de seguretat per a la Gent Gran.

 

La regidora ha valorat molt positivament la xerrada i ha assegurat que es plantegen una periodicitat bimensual de les trobades, “en funció dels temes que ens vagin arribant, per part de la gent gran, i de l’interès que despertin. Tot això, ho tancarem properament”.

 

Aquesta iniciativa va tenir el seu precedent en una xerrada amb la Gent Gran aquest mes de juliol sobre robatoris amb estrebada. Un acte que va ser eminentment pràctic entre el Casal de la Gent Gran i la Policia Local.Imatges relacionades

  • Assistents a la xerrada sobre Seguretat

    Assistents a la xerrada sobre Seguretat

Documentació adjunta