Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dissabte, 20 d'abril

Palau-solità i Plegamans diu ‘Prou!’ a la violència masclista

25 de novembre de 2016L’Ajuntament i diverses entitats de la vila organitzen activitats per condemnar i eradicar aquesta xacra

 

Una vuitantena de persones s’han congregat aquest migdia a la plaça de la Vila per condemnar la violència masclista i solidaritzar-se amb les víctimes. La convocatòria ha tingut lloc amb motiu del Dia internacional contra la violència masclista, que se celebra cada any el 25 de novembre. L’Ajuntament i entitats de la vila han programat diversos actes per lluitar contra la violència masclista que van més enllà de la commemoració d’avui. La setmana passada, per exemple, va tenir lloc una xerrada per saber què fer si es pateix violència masclista o se’n té coneixement i explicar els recursos existents, com els números de telèfon 900.900.120 i 016.

 

Entre les persones presents en l’acte d’avui s’hi comptaven Teresa Padrós Casañas, Alcaldessa i regidora d’Igualtat, i altres regidors i regidores del consistori. Els i les alumnes dels Programes de Formació i Inserció han tingut un protagonisme especial, fent força original i emotiva la commemoració d’enguany. Han pintat siluetes de persones al terra de la plaça de la Vila i han repartit espelmes per recordar totes les víctimes de la violència masclista. En acabar l’encesa d’espelmes han convidat les persones presents a desplaçar-se fins a la Sala Polivalent per veure i escoltar el videoclip de ‘Rap contra el machismo’, del grup palauenc Inyección de la Conciencia.

 

 

Al seu torn, Montse Lama Rodríguez, de l’Atlètic Club de Bàsquet Palau-solità i Plegamans, ha fet la lectura del Manifest institucional del dia internacional de l’eliminació de la violència envers les dones. “Els drets de les dones són drets humans i el fet de vulnerar-los (...) significa una manca de reconeixement de l’autoritat i llibertat de les dones”, diu el text. A més de posar en valor els moviments feministes i el rebuig social creixent envers aquesta violència, el manifest es mostra crític amb la sentència del Tribunal Constitucional que anul·la diversos articles de la Llei d’igualtat efectiva, aprovada pel Parlament de Catalunya. A banda, denuncia “de manera especial, les violències sexuals, perquè són la màxima expressió de la dominació patriarcal envers les dones”. El manifest tanca amb una frase de Nina Simone: “La llibertat, per a mi, és no tenir por”.

 

També ha pres la paraula Teresa Padrós Casañas, Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans i regidora d’Igualtat, per agrair la participació de totes les persones presents, condemnar la violència masclista i incidir en la importància de l’educació dels i les joves: “Es detecten sovint actituds masclistes, de control i assetjament, entre joves i cal fer-hi un esforç molt important perquè no es continuï perpetuant la violència masclista”. Luisa Fernández García, Tinenta d’Alcaldia, s’ha dirigit al públic posant l’accent en la importància d’assolir la igualtat efectiva entre homes i dones en totes les facetes de la vida, especialment en el món laboral.Imatges relacionades

 • Dia contra la violencia masclista. Concentració ciutadana.

  Dia contra la violencia masclista. Concentració ciutadana.

 • Dia contra la violència masclista. Parlament de l'Alcaldessa Teresa Padrós.

  Dia contra la violència masclista. Parlament de l'Alcaldessa Teresa Padrós.

 • Dia contra la violència masclista. Parlament de la Tinenta d'Alcaldia Luisa Fernández.

  Dia contra la violència masclista. Parlament de la Tinenta d'Alcaldia Luisa Fernández.

 • Dia contra la violència masclista. Montse Lama (ACB PsiP) llegeix el manifest institucional.

  Dia contra la violència masclista. Montse Lama (ACB PsiP) llegeix el manifest institucional.

 • Dia contra la violència masclista. Encesa d'espelmes.

  Dia contra la violència masclista. Encesa d'espelmes.

 • Dia contra la violència masclista 2016. Encesa d'espelmes.

  Dia contra la violència masclista 2016. Encesa d'espelmes.

 • Dia contra la violència masclista. Alumnes PFI.

  Dia contra la violència masclista. Alumnes PFI.

Documentació adjunta

Enllaços relacionats