Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dilluns, 24 de setembre

Palau-solità i Plegamans assumeix la presidència de l’Associació de Municipis de l’Eix de la Riera de Caldes

29 de novembre de 2016L’alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós, ha estat nomenada avui presidenta de l’Associació de Municipis de l’Eix de la Riera de Caldes (AMERC) durant la sessió de l’assemblea d’aquest organisme que ha tingut lloc al saló de plens de l’Ajuntament palauenc.

 

D’aquesta manera, Padrós, pren el relleu a l’alcalde de Caldes de Montbui, Jordi Solé, que ha ostentat el càrrec durant el segon any de l’AMERC, abans ho havia estat Isabel Garcia, alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda. Els estatuts d’aquest ens estableixen que la presidència s’alternarà anualment entre els primers edils de cada municipi. Al mateix acte s’ha nomenat vicepresidenta de l’organisme a la regidora d’Empresa i Ocupació de Palau-solità i Plegamans, Laura Navarro.

 

Aquesta primera trobada del mandat de Teresa Padrós ha servit  perquè es constitueixi l’assemblea amb els nous representants, es triï el nou Comitè Executiu de l’associació i s’estableixi el calendari anual de reunions dels diferents organismes que formen l’ens (Assemblea, Comitè Executiu i Comissió Tècnica).

 

L’AMERC va néixer el 10 de juny de 2014 amb l’objectiu de potenciar el desenvolupament empresarial, la indústria i la creació d’ocupació als sis municipis que la formen: Caldes de Montbui, Sentmenat, Polinyà, Palau-solità de Plegamans, la Llagosta i Santa Perpètua de Mogoda.

 

Padrós ha explicat que “amb aquest canvi manifestem la nostra voluntat de renovar l'objectiu de l'AMERC de treballar a favor de la indústria del territori d’influència de l’ens i, per tant, de col·laborar en la generació de llocs de treball i riquesa en els pobles que en formem part”.

 

Projectes realitzats

En els seus dos primers anys, l’AMERC ha treballat en els projectes de «Logis Riera de Caldes», que té com a objectiu fer de l’activitat logística; «Vehicle elèctric», un projecte per incorporar empreses de l'eix a les oportunitats d’aquest sector; «Exportes», un dispositiu de suport a les Pimes per ajudar-les a vendre els seus productes als mercats internacionals; i «Formació professionalitzadora», un projecte gràcies al qual el territori té un estudi de necessitats concretes de formació per a l'ocupació que ja s'està implementant amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya.

 

Durant l’últim any s'ha treballat en la consolidació d'aquests projectes, en la dotació d'estructura de l'entitat per permetre-li dur a terme els seus objectius i la recerca de subvencions, oportunitats i nous projectes per continuar contribuint a la generació de riquesa entre els municipis que configuren l'eix.

 

Xifres

Per donar algunes xifres, val a dir que, segons dades del TERCER trimestre de 2016 l'àmbit territorial de l'AMERC disposa de 38 empreses més que en el mateix període de l'any 2015. “I es en aquesta en la línia en la que volem continuar treballant”, ha dit Teresa Padrós.

 

L’AMERC abasta una població de més de 87.000 habitants, 42.000 llocs de treball, 32 polígons d’activitat econòmica, i més de 1.000 empreses industrials.Imatges relacionades

  • Teresa Padrós, nova presidenta de l'AMERC

    Teresa Padrós, nova presidenta de l'AMERC