Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 13 de novembre

Presentació del Protocol local per a l’abordatge de la Violència Masclista

30 de novembre de 2016La Masia de Can Cortès ha acollit aquesta setmana la constitució de la comissió del Protocol local per a l’abordatge integral de la Violència Masclista, i la presentació del document marc que ha estat coordinat per l’Àrea d’Igualtat d’Oportunitats de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans i elaborat amb l’esforç dels diferents serveis del municipi que treballen amb dones que estan o han estat en situació de violència masclista.

 

En la presentació es va explicar que el Protocol ha de tenir utilitat per a tots els serveis que en formen part de la xarxa d’atenció a les persones i, per tant, “és indispensable que tothom pugui participar de l’elaboració dels circuits que els afecten, així com treballar de manera transversal entre els diferents serveis municipals”.

 

Aquest model s’ha de completar amb el treball interinstitucional que s’està desenvolupant a nivell territorial, i amb les pràctiques i les aportacions dels professionals i les professionals dels diferents àmbits implicats.

A la sessió es van donar a conèixer els objectius i finalitats del Protocol, així com posar en comú experiències i necessitats respecte a l’àmbit de la Violència Masclista. La trobada també va ser un espai de relació entre professionals per a compartir inquietuds i recursos, així com un espai on definir col·lectivament les intervencions que tenen a veure amb aquesta greu xacra social.

 

L’alcaldessa i regidora d’Igualtat, Teresa Padrós, va obrir la presentació: “És bàsica i imprescindible una educació basada en la igualtat i el respecte, valors que s'han de fomentar des de la infància tant a les famílies com a l'escola”. Padrós va insistir que una de les prioritats per tenir èxit amb aquest Protocol és el suport, coordinació i cooperació de totes les àrees, departaments i agents implicats: “Això ha de permetre garantir la prevenció, l’atenció eficaç i personalitzada i la recuperació de les dones que es troben en risc o en una situació de violència masclista”.

 

Els objectius

Entre els objectius principals es troba dotar el municipi de Palau-solità i Plegamans d’un instrument que permeti oferir a les dones en situació de violència i en risc de trobar-s’hi, una atenció integral, adient i àgil; i també desenvolupar accions de prevenció d’aquestes situacions. També vol unificar els criteris de les institucions i els àmbits implicats en l’atenció a les dones per tal d’actuar d’una manera conjunta i coordinada.

 

El Protocol definirà les bases, les pautes d’actuació, els mecanismes i els circuits tècnics per a la prevenció, la detecció i la recuperació de les dones que viuen en situació de violència masclista o risc de viure’n.

 

Composició de la comissió

La Comissió Tècnica està constituïda pels serveis que intervenen o poden intervenir en l’abordatge integral de la violència masclista i així, per mitjà de la col·laboració mútua entre professionals dels diferents serveis i institucions, neix aquest Protocol que dóna una resposta unificada, coordinada i adequada a les diferents situacions que poden sorgir en l’abordatge de la violència masclista.

 

La comissió la formen: Laura Serrano Morales, Tècnica d’Igualtat i Treballadora Social; Júlia Abelló Vilalta, suport tècnic de l’Àrea d’Igualtat; Anna Gómez Mercadal , suport tècnic de l’Àrea d’Igualtat; Laura Puy Rocabruna, tècnica de salut pública; Júlia Erruz Siurana, tècnica d’educació; Elena Maya Amador, tècnica de Joventut; Gabriel Téllez Ruiz, agent Policia Local; Montserrat Montpeyó Font, tècnica d’Ocupació;. Sonia Ocaña Belzunces, Educadora social; Laura Sánchez Garcia, Treballadora social del SIAD de Sabadell; Neus Camañes Garcia, Directora d’Atenció a la Ciutadania de FSM Fundació Sanitària Mollet; Clementa Fernández. Treballadora social de FSM Fundació Sanitària Mollet; Leonor Jiménez Massana. Directora del CAP Palau; Victor Cánovas Queralt. Treballador social del CAP Palau; Roger Belloto. Oficina d’Atenció a la Víctima de la Comissaria de Mossos d’Esquadra de Santa Perpètua de la Mogoda; Maria Neus Pujalt Sánchez, Fiscal en cap de la Fiscalia de l’Àrea de Sabadell; i José Miguel Garcia Gallego, President de la Comissió de Violència Domèstica i de Gènere de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Sabadell.Imatges relacionades

  • Presentació del Protocol per a l'abordatge integral de la violència masclista

    Presentació del Protocol per a l'abordatge integral de la violència masclista