Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 13 de novembre

La gent gran aprèn a utilitzar els desfibril·ladors en un curs teòric i pràctic organitzat a Can Cortès

5 de desembre de 2016Una desena de persones han participat en un taller d’autoprotecció i suport vital bàsic

 

L’Ajuntament, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, ha organitzat una sessió informativa per explicar a la gent gran com funcionen els desfibril·ladors, en el marc d’un taller d’autoprotecció i suport vital bàsic. La jornada, a càrrec de l’empresa SIS Prevenció, ha tingut lloc a l’Auditori de la masia de Can Cortès, després que el Casal de la Gent Gran mostrés molt d’interès per conèixer-ne el seu funcionament.

SIS Prevenció és un Servei de Prevenció de Riscos Laborals acreditat per la Generalitat de Catalunya. La responsable de la sessió, la infermera Esther Amaro, va recordar que “en cas d'aturada cardiorespiratòria el temps de reacció és fonamental. Les opcions de supervivència de la víctima disminueixen cada minut que passa sense rebre l'assistència adequada”.

Així, als assistents al curs se’ls hi va recordar la importància de disposar d’un desfibril·lador extern a prop. Cal recordar que l'Ajuntament va adquirir sis desfibril·ladors. Tres són automàtics i s'han instal·lat a la via pública (a les façanes de Can Cortès, pavelló i Sala Polivalent) perquè tothom qui es trobi en aquest tipus d'emergències pugui fer-hi front de manera immediata. Els altres tres són portàtils i resten a disposició de la Policia Local.

La regidora de Gent Gran, Carme Sanz, va explicar que “la principal característica dels nostres desfibril·ladors és la seva facilitat d'ús perquè qualsevol pugui donar aquest primera assistència tan vital, per això és tan important cursos com aquest amb la gent gran a Can Cortès”.

A la sessió es van donar a conèixer aquests aparells, promoure el seu ús i difondre pautes bàsiques per fer-los servir. També es va informar del protocol de la cadena de supervivència, es va proporcionar la formació necessària, i es van potenciar les habilitats que calen per utilitzar-los si fos el cas, a més de sensibilitzar la gent gran envers la importància de cuidar-se el cor.

Al taller també es van donar detalls de la Introducció i Cultura de l’Autoprotecció (conceptes de perill, autoprotecció i prevenció), del PAS (Protegir, Avisar, Socórrer), del PLS (Posició Lateral de Seguretat), del SVB (Suport vital bàsic), del RCP (Ressuscitació Cardiopulmonar) de l’OVACE (Obstrucció de la Via Aèria per Cos Estrany) i de DEA (Demostració de Desfibril·lació Externa Automatitzada).

La sessió, de quatre hores de durada, es va dividir en dues parts: una teòrica i una pràctica. A la segona, els assistents van poder aplicar els coneixements adquirits a la primera, fent servir un ninot mecànic i un aparell desfibril·lador, entre d’altres aparells.Imatges relacionades

  • Classe pràctica d'us del desfibril·lador

    Classe pràctica d'us del desfibril·lador