Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 13 de novembre

Una quarantena de diorames s’exposen fins el 15 de gener a la Masia de Can Malla a la 34a Mostra de Pessebres

12 de desembre de 2016La Masia de Can Malla va acollir aquest diumenge la inauguració de la 34a Exposició de Pessebres, que organitza l'Associació Pessebrista. La mostra es pot visitar fins al 15 de gener. Es poden consultar els dies i horaris d'obertura a www.palauplegamans.cat o a www.pessebrepalau.cat. La inauguració va comptar, un cop més, amb la col·laboració de l'Agrupació Sardanista, que va fer-hi una ballada de sardanes al migdia.

Entre la quarantena de pessebres i diorames que s'hi poden veure, en destaca un de molt especial que en realitat està format per tres escenes. Aquest any s’ha dedicat al centenari de Els Pastorets d’en Folch i Torres i són tres escenes d’aquesta obra. Està ubicat en una petita sala. Quan el visitant hi entra un automatisme fa que s'aixequi un teló d'una finestra alhora que sona una veu en off acompanyada de música. La veu relata l'escena que el visitant pot veure-hi i l'automatisme fa que s'abaixi el teló i aquesta canviï, fins que es completen les tres escenes i la història que les relata. A més dels pessebres i diorames, els visitants que vagin a Can Malla hi poden veure altres exposicions com una amb objectes i curiositats del món pessebrista. També s'ha habilitat la Sala dels Fragments de Pessebres que obre les portes a interpretacions més contemporànies, així com dels sentiments que desperten.

Mig centenar de persones van acudir a la inauguració per poder escoltar els parlaments que obrien l'acte, de l'Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós,  i el president de l'Associació Pessebrista de la vila, Jordi Pujol. Van estar acompanyats en la visita inaugural de diversos regidors i regidores de l'Ajuntament. Jordi Pujol va fer un repàs del que es podia veure a la mostra, i va agrair el suport d'entitats com l'Agrupació Sardanista i Farrigo-farrago, entre d’altres. Pujol va fer un esment especial als pessebristes “pel seu esforç i per la seva dedicació, que moltes vegades els treu temps d’estar amb les seves famílies, a les que també agraeixo la seva paciència”.

Teresa Padrós va tancar els parlaments destacant la gran importància de les entitats i de la seva implicació en el moviment social de la vila: "És molt important la col·laboració entre les associacions i entitats de Palau-solità i Plegamans. Des de fa anys comprovem com s’entenen per mantenir tradicions tan maques com aquesta, i que des de l’Ajuntament hem de seguir potenciant".Imatges relacionades

 • Un dels diorames de la mostra

  Un dels diorames de la mostra

 • L'alcaldessa, Teresa Padrós, mirant un dels diorames

  L'alcaldessa, Teresa Padrós, mirant un dels diorames

 • Els pessebristes han fet obres d'art

  Els pessebristes han fet obres d'art

 • L'alcaldessa i alguns regidors durant la inauguració

  L'alcaldessa i alguns regidors durant la inauguració