Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
diumenge, 19 de maig

El director de l’escola Can Cladellas durant 20 anys, Faustino Murcia, rep un homenatge el dia de la seva jubilació

13 de gener de 2017L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha homenatjat amb motiu de la seva jubilació Faustino Murcia Chumillas, durant 20 anys director de l’escola Can Cladellas. L’acte s’ha celebrat en finalitzar la reunió del Consell Escolar Municipal d’aquest dimecres 11 de gener. Murcia ha estat acompanyat de l’alcaldessa, Teresa Padrós, i de la regidora d’Educació, Carmen Cabeza, a més d’altres regidors del consistori i de companys. L’alcaldessa va fer-li entrega d’una placa amb la imatge de l’Alzina de Can Padró i d’una carta personalitzada, a més de dirigir-li unes paraules de reconeixement per la seva feina com a docent.

Va ser un acte molt emotiu atesa la personalitat que tot el col·lectiu ha destacat d’en Faustino, com una persona conciliadora, amb una actitud participativa en les activitats del municipi, amb voluntat positiva, defensor de l’educació pública i amb un respecte absolut per l’entorn.

Com ell mateix es defineix: “Sóc un mestre que també ha fet de director”.  Aquesta definició expressa clarament la passió que té per la seva professió i l’interès que ha demostrat sempre en la millora constant de l’educació dels infants de la nostra vila, defugint de personalismes i amb una generositat molt destacable en tot aquells projectes en què ha participat. Murcia ha exercit la docència durant més de 40 anys, 24 d’ells a l’escola Can Cladellas, gairebé tots com a director.

L’alcaldessa, Teresa Padrós, ha declarat que el saber d’un mestre té la força i el poder per transformar la vida d’un nen, i se’ls ha concedit l’honor d’educar: “Un bon mestre, com és el cas del Faustino, sap utilitzar aquesta capacitat en benefici dels seus alumnes i de tota una comunitat”. Padrós ha recordat els moments compartits “alguns de bons i altres no tan bons, però sempre amb la seva gran capacitat mediadora”. L’alcaldessa ha definit al fins ara director de l’escola de Can Cladellas com una persona que “ha estat sempre amb qui l’ha necessitat, en cada racó, en cada lloc de dubte, inquietud o desconeixement per apropar tota la seva experiència, no només professional, sinó de vida també”.

La regidora d’Educació, Carmen Cabeza, ha felicitat Murcia: “Espero que guardis un grat record del teu pas per la comunitat educativa de la nostra vila i que gaudeixis d’aquesta nova etapa que comences ara. Vull donar-te les gràcies pel teu treball i implicació durant tots aquests anys i desitjar-te una feliç jubilació”.

Per descomptat, la jubilació no impedirà a Faustino Murcia continuar remenant en tots els temes que tenen a veure amb la docència. En la llista d'activitats que pensa fer, però, hi ha moltes altres coses; com a prioritat, estudiar anglès, viatjar, llegir i, per sobre de tot, cuidar de la seva neta.

La nova direcció de l’escola de Can Cladellas l’ocuparà a partir d’ara Francesc Rodríguez, amb més de 21 anys d’experiència dins l’equip directiu.Imatges relacionades

  • Homenatge al director de l'escola Can Cladellas, Faustino Murcia

    Homenatge al director de l'escola Can Cladellas, Faustino Murcia

  • Faustino Murcia llegint una carta que li van dedicar

    Faustino Murcia llegint una carta que li van dedicar