Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
divendres, 18 de gener

Formació gratuïta en horticultura ecològica amb el programa ‘Cultivem el Clima i la Comunitat’ de l’ONG Humana

17 de gener de 2017Els interessats poden obtenir detalls del projecte en una reunió informativa el dia 6 de febrer

 

El programa d’agricultura urbana i ecològica Cultivem el Clima i la Comunitat (3C) de l’ONG Humana Fundación Pueblo para Pueblo és un projecte d’agricultura social i sostenible que ofereix formació gratuïta en horticultura ecològica durant dos anys i que s’adreça a tothom que es vulgui comprometre a participar-hi activament.

Aquest projecte social disposa de diferents parcel·les dels horts municipals de Boada Vell gràcies a un conveni signat el passat mes de juliol amb l’Ajuntament. Les persones interessades en optar a la formació gratuïta en horticultura ecològica poden assistir a la reunió informativa que tindrà lloc el proper dilluns 6 de febrer a les 10h a la Masia de Can Cortès.

L’experiència és formativa i té una durada de 24 mesos, durant els quals es treballaran les següents temàtiques: tècniques de cultiu en horticultura ecològica, el manteniment de l’horta i dels seus voltants, l’ús sostenible de recursos, control ecològic de plagues i malalties més comunes, elaboració de fitosanitaris ecològics casolans, tractament de residus orgànics o generació de llavor i planter.

Els participants en el programa, a part de cultivar la parcel.la pròpia per al consum familiar, es comprometen a assistir a les sessions de formació, a participar activament en les actuacions que s’organitzin i a respectar el Reglament dels horts municipals.

El programa preveu una atenció tècnica per part de personal titulat que es realitzarà dos matins a la setmana (4 h/al dia), tot i que només es demana una assistència mínima de 5 hores a la setmana. I es facilitarà el material necessari pel cultiu.

La regidora de Medi Ambient, Luisa Fernández, considera que aquesta activitat “és una oportunitat ideal per a aquelles persones que es trobin a l’atur i vulguin aprendre un ofici com a sortida laboral, a part d’adquirir nous coneixements en el camp de l’horticultura”.Imatges relacionades

  • Horts de Boada Vell

    Horts de Boada Vell