Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 25 de juny

Actuació per substituir els arbres malalts de la plaça Onze de Setembre

3 de febrer de 2017Els treballs han consistit en la tala dels actuals exemplars i en la plantació de moreres sense fruit     

 

L'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha fet una actuació per millorar l'arbrat de la Plaça Onze de Setembre. Aquests treballs són la conseqüència del resultat d'un informe tècnic que va encarregar la regidoria de Parcs i Jardins per conèixer l'estat dels exemplars d'aquest espai al centre neuràlgic de la ciutat.

 

L'informe va consistir en una revisió dels arbres existents a la plaça, uns aurons americans (Acer negundo), molt vells i en molt mal estat, que presentaven risc de trencament  del brancatge i de caiguda. Davant d’aquest perill, l’Ajuntament ha decidit la seva substitució per arbrat nou, unes moreres sense fruit (Morus alba fruitless). La nova espècie és de creixement ràpid, amb molt bona ombra i que no dóna fruit.

 

Els treballs han consistit en la tala dels exemplars malalts, el destalonament de les soques, el subministrament, millorar el terreny de la franja de plantació i el primer reg. El cost total dels treballs ha pujat a uns 1.500 euros.

 

Segons la regidora de Parcs i Jardins, Carme Sanz, “l'objectiu de l’acció és millorar la seguretat de les persones i garantir la qualitat de l'arbrat". Per a la regidora, aquests treballs són un exercici de "responsabilitat" ja que alguns exemplars "havian arribat al final de la seva vida perquè estaven molt afectats en la seva salut".Imatges relacionades

  • Feines de substitució d'arbres

    Feines de substitució d'arbres

  • Un dels arbres malalts talats

    Un dels arbres malalts talats

  • Nous arbres a la plaça Onze de Setembre

    Nous arbres a la plaça Onze de Setembre