Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 13 de novembre

Els espais esportius municipals s’adhereixen al projecte ‘Entorn sense Fum’

8 de febrer de 2017Els espais esportius de Palau-solità i Plegamans s’han adherit al projecte d’Entorn sense fum, instaurat i promogut des de l'Agència de Salut Pública de Catalunya i al qual ja es van afegir al 2015 l'Ajuntament, els centres educatius de la vila i les AMPA. En una primera fase es van retolar els exteriors dels centres educatius, indicant que són espais lliures de fum, i en la segona fase, s’ha fet el mateix amb els exteriors de les instal·lacions esportives i juvenils.

Aquest projecte forma part i dóna continuïtat a totes les accions de promoció de la salut que es duen a terme a nivell comunitari, amb tasques educatives i formatives dirigides als infants i joves en els centres educatius i juvenils, en els clubs esportius i, en general a la població adulta.

Amb la incorporació dels espais esportius, l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans demana la implicació de les entitats, clubs i associacions, dels pares i les mares, dels monitors i les monitores... “en tant que no hi ha cap dubte de la seva influència i del seu rol exemplar entre els infants i joves del municipi”, ha dit la regidora de Salut Pública, Carmen Cabeza. La regidora ha posat l'accent en la importància de "fer pedagogia en aquestes edats per combatre el tabaquisme".

El programa aborda de forma integral la lluita contra el tabaquisme, abastant accions enfocades a l'alumnat, el professorat, els monitors, les instal·lacions educatives i esportives, els pares i les mares. El projecte Entorn sense fum vol ajudar a prevenir l’inici del consum de tabac entre la població infantil i jove, evitant que en el seu entorn públic habitual observin conductes de persones adultes fumadores, sensibilitzant als adults referents modelitzadors dels infants i joves i informant als menors del risc del tabac.

L'Ajuntament va impulsar en el seu moment un manifest perquè les entrades de les escoles siguin entorns lliures de fum. El text recollia que l'exposició al fum del tabac implica uns importants riscos per a la salut de les persones no fumadores i alertava que la població infantil n’era especialment vulnerable. En aquest sentit, el text assegurava que pares i mestres són models a imitar pels infants.Imatges relacionades

  • Pista Coberta del Pavellò Maria Víctor

    Pista Coberta del Pavellò Maria Víctor