Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 11 de desembre

Palau-solità i Plegamans se suma al projecte ‘Casa nostra, casa vostra’ per afavorir l’acollida d’immigrants

9 de febrer de 2017Palau-solità i Plegamans s’ha sumat a la campanya ‘Casa nostra, casa vostra’, una iniciativa creada per un grup de persones independents i entitats del país que pretén informar, sensibilitzar i mobilitzar la societat a favor de l’acollida de les persones refugiades i migrants. L’Ajuntament s’ha adherit el Manifest de la campanya, que ja compta amb 50.000 signants. El suport es va fer efectiu al darrer Ple Municipal amb l’aprovació de la proposta per unanimitat.

 

Per al regidor de Voluntariat, Cooperació i Solidaritat, Jaume Oliveras, es tracta d´una campanya organitzada des de la societat civil «per tornar a posar d´actualitat el drama dels refugiats, i aquí sempre tindran el nostre suport». L´objectiu de la iniciativa, segons Oliveras, és «intentar donar arguments per canviar la llei d´immigració de casa nostra». Aquesta setmana s’ha penjat al balcó de l’Ajuntament una pancarta de recolzament al projecte.

 

Casa nostra, casa vostra és una campanya que neix d’un gran grup de persones independents que treballen en el món de la comunicació i que l’any passat van coincidir als camps de refugiats de la frontera de Grècia amb Macedònia fent-hi projectes professionals o de voluntariat.

 

Durant aquest mes de febrer hi haurà previstes diferents activitats arreu de Catalunya per denunciar la situació que viuen les persones refugiades i immigrants i pressionar les institucions catalanes perquè impulsin polítiques d’acollida reals i efectives. El regidor Jaume Oliveras, en representació de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, serà present el dimecres 15 de febrer a les 11h a l'acte que organitza el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya en suport amb la campanya. L’acte tindrà lloc al Comptador Memorial “Som i serem Ciutat Refugi” de Barcelona (la ubicació exacta la trobareu en aquest enllaç de googlemaps). Des d’allà es farà una crida a la participació ciutadana a la manifestació “Volem Acollir” del 18 de febrer a les 16h a Plaça Urquinaona de Barcelona

 

La programació comptarà amb un concert solidari  aquest dissabte 11 de febrer al Palau Sant Jordi, on hi haurà artistes com Lluís Llach, Manolo Garcia, Antonio Orozco, o La Fura dels Baus. Tots els beneficis del concert, del material de campanya i de les aportacions directes es destinaran a una convocatòria de suport a associacions i ONG.

 

Segons l’últim informe de l’ONU, al món hi ha 224 milions de persones que han hagut de deixar casa seva com a conseqüència de les desigualtats econòmiques i la pobresa, i que busquen un futur millor en altres països. A més, segons l’ACNUR, hi ha 65,3 milions de persones desplaçades per conflictes armats, vulneracions de drets humans i canvi climàtic.Imatges relacionades

  • Cartell de la campanya Casa nostra, casa vostra

    Cartell de la campanya Casa nostra, casa vostra

  • Pancarta penjada al balcó de l'Ajuntament

    Pancarta penjada al balcó de l'Ajuntament