Escut Ajuntament de Palau-solità i plegamans

‘Puja al tren de la Festa Major’ del 24 al 28 d’agost

#Festes
#Unica

L’Ajuntament presenta el programa i el cartell de la festa grossa del municipi davant les entitats de la vila

 

La Festa Major de Palau-solità i Plegamans se celebra aquest any del dijous 24 al dilluns 28 d’agost. Aquest últim dia és festiu al municipi. Amb el lema ‘Puja al tren de la Festa Major’ es vol homenatjar enguany el Tren de Palau, el ferrocarril en miniatura que circula pel parc de l’Hostal del Fum. Així, el més gran dels petits trens i les entitats del municipi protagonitzen el cartell i el vídeo que convida tothom a gaudir-ne.

 

“Moltes gràcies a totes les entitats pel seu treball, la seva col·laboració i esforç. Sóc una enamorada de totes elles i n’estic molt orgullosa”, va manifestar Carme Sanz, tinenta d’Alcaldia i regidora de Festes Populars, en presentar ahir al vespre el programa de Festa Major, així com el cartell i el vídeo. Ho va fer a Can Cortès, davant una trentena de representants d’entitats del municipi i els mitjans de comunicació locals. Es pot consultar on-line l’extracte del programa. En breu es publicarà el programa complet.

 

 

Sanz, en desgranar els actes programats, va agrair i destacar la feina i la participació de totes les persones que s’impliquen en l’organització de la Festa Major: “Els actes es decideixen en les reunions del Procés participatiu de la Festa Major i del Mulla’t per la Festa Major”, va destacar. De fet, en el col·loqui que es va generar en acabar l’acte, es va destacar que enguany s’ha millorat el procés de negociació entre aquests dos espais participatius, amb una reunió conjunta. L’un està format per les entitats que volen participar-hi; l’altre, pel col·lectiu jove.

 

Diversió per a tothom

El pregó, que com cada any es farà divendres al vespre, anirà a càrrec de José Corbacho. És precisament un dels actes que decideix directament l’Ajuntament -al marge dels espais participatius esmentats- junt amb el concert de jazz, el d’havaneres i les actuacions de l’Orquestra Maravella.

 

Entre la variada oferta musical, destaca el concert dels Amics de les Arts, dins la Festa Major Petita, que té lloc el dilluns 28 d’agost. També es preveu un nombrós públic al concert d’Hotel Cochambre i en un clàssic de la Festa Major: l’Orquestra Maravella. La festa grossa torna a apostar enguany per l’espai el Pati, amb espectacles i atraccions per a tots els públics i amb el circ com a fil conductor. Tant que un dels actes més grans del Pati sortirà de l’Escola Folch i Torres per representar-se en un espai més gran: la plaça de Ca l’Estruch. També es reforça la Tarda Castellera, amb la participació dels Minyons de Terrassa, els Capgrossos de Mataró i els Castellers de Caldes.

 

Entre l’extens i variat i programa, i prenent com a referència anys anteriors, hi ha diverses novetats. Una d’elles és la Mostra de Bestiari de colles de diables de diversos municipis de Catalunya. També serà un acte nou l’Exhibició de skaters, scooters i bikers amb concerts de rap i hip hop. Aquest últim acte tindrà lloc, però, com a pròleg de la Festa Major, el dimecres 23 d’agost. És el mateix dia en què es farà el Cinema a la Fresca amb la projecció de ‘Vaiana’.

 

A banda dels diferents atractius, el programa de Festa Major inclou la campanya ‘No és No!”, que vol sensibilitzar contra les agressions i les actituds sexistes i masclistes en l’oci nocturn. Carme Sanz va explicar que la proposta va sorgir de la regidoria d’Igualtat, àrea que ha organitzat sessions de formació per a què en aquesta Festa Major hi hagi agents preventius contra el sexisme i el masclisme. Ja en el camp de la solidaritat, la regidora va avançar que hi haurà un fotomaton on tothom podrà fer-se quatre fotografies i imprimir-les. “La recaptació es destinarà a Càritas Parroquial”, va concretar. No hi faltarà la ja tradicional Marató de Donació de Sang, el dissabte de Festa Major.

Comparteix aquest contingut