Escut Ajuntament de Palau-solità i plegamans

Més de 300 persones gaudeixen de l’òpera “Il trovatore” de Verdi a l’Hostal del Fum

El Parc va acollir divendres la retransmissió per pantalla gegant de l’obra en el marc del Liceu a la Fresca

 

Divendres  21 de juliol a les 22h, Palau-solità i Plegamans va ser un dels 166 municipis de tot Espanya que van retransmetre  la nova producció d’òpera d’Il trovatore de Verdi a espais públics i a la fresca. A Palau-solità i Plegamans la festa de l’òpera es va celebrar al Parc de l’Hostal del Fum amb la retransmissió en directe del programa especial del canal 33, i a on es van apropar més de 300 persones.

 

“És una manera de promoure, potenciar i acostar la cultura a la població, creant una complicitat intergeneracional i transversal en tota la ciutadania a més de gaudir d'un espai natural emblemàtic del nostre poble, ha dit el regidor de Cultura, Jordi Pujol.

 

La funció va començar a les 22h i va finalitzar sobre les 00.40h. Malgrat que el silenci no era tan imprescindible com en un auditori, la gent va callar respectuosament i si parlava, ho feia baixet. Un públic expectant va seguir Il trovatore, un enorme repte vocal per als seus intèrprets.

 

A l’esdeveniment van acudir l’alcaldessa, Teresa Padrós, i diferents regidors de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans. Les 250 cadires que s’havien preparat inicialment per acollir els espectadors es van quedar curtes al Parc de l’Hostal del Fum i van haver de portar 50 més per donar cabuda a tots els entusiastes de l’òpera.

 

És el primer cop que Palau-solità i Plegamans es converteix en una de les platees del Liceu a la Fresca. Es calcula que, en total, ha permès que unes 72.000 persones gaudeixin a l’aire lliure d’aquesta producció dirigida per Joan Anton Rechi. La gravació és una coproducció del Gran Teatre del Liceu amb la productora Jack Fébus i Mezzo i es realitzarà amb 7 càmeres, totes ubicades a la sala del Teatre: 6 a platea i 1 robotitzada al 3r pis.

 

L’any passat van ser 121 municipis els participants del Liceu a la Fresca, pel que enguany la implicació ha crescut. Aleshores es va projectar l’obra “La bohème de Puccini.

Comparteix aquest contingut