Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dissabte, 19 de gener

Ple Municipal marcat pel debat entre ciutadania i regidors i regidores sobre l’1 d’octubre

6 d'octubre de 2017 

El portaveu del PDeCAT anuncia que el seu grup abandona el govern municipal, que queda en minoria

 

L’Ajuntament va celebrar ahir al vespre, 5 d’octubre, el Ple Municipal ordinari que havia de tenir lloc el 28 de setembre però que es va ajornar. La d’ahir va ser una sessió especial, marcada pel debat que van mantenir algunes persones del públic i diversos regidors i regidores sobre el referèndum de l’1 d’octubre i sobre la violència exercida per agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.

 

De fet, el públic va omplir de gom a gom la Sala de Plens i bona part de les dependències de la Casa Consistorial. Moltes persones duien pancartes crítiques amb l’Alcaldessa i altres regidors i regidores, on es podien llegir lemes com “Dimissió”, “Ni oblit ni perdó” o “Veu al poble”, entre altres. El Ple va començar amb una tensió notable, amb crits i increpacions.

 

Tota aquesta tensió va poder reconduir-se a través d’un debat on tothom va poder expressar-se. Així que el final del Ple contrasta amb el principi perquè va acabar amb aplaudiments generalitzats per celebrar el pacte implícit al que es va arribar, basat en el respecte als demés i en el compromís per una convivència sana entre els veïns i veïnes del municipi, respectant la ideologia i les opinions de tothom.

 

A l’hora de tancar la sessió, l’Alcaldessa, Teresa Padrós, va agrair la participació de totes les persones i com es va dur a terme el debat: “Tothom s’ha pogut expressar. Al principi els ànims estaven encesos però s’ha imposat la intel·ligència. Tots ens apreciem, cadascú té els seus sentiments, però demà ens hem de trobar al carrer i hem de conviure i respectar-nos”.

 

Abans d’això, bona part de les persones que van intervenir van retreure a l’Alcaldessa i altres regidors i regidores que els seus partits polítics no haurien condemnat amb suficient fermesa la violència patida per la ciutadania l’1 d’octubre o que no hagin donat suport al referèndum -sempre segons l’opinió dels homes i dones que van prendre la paraula-. Van participar d’aquest debat amb la ciutadania Carmen Cabeza, portaveu del PSC, Joan Martínez, de Ciutadans, i Mercedes Rodríguez, del PP. Entre tots i totes, representants electes i ciutadania, van aconseguir arribar al punt de consens basat en el respecte, la convivència i la no agressió.

 

Per tenir més informació del debat, es pot escoltar la cobertura de Ràdio Palau:

 

El PDeCAT surt del govern

Jaume Oliveras, portaveu del PDeCAT, va anunciar a la sessió d’ahir que el seu grup, format per ell mateix i per Laura Navarro i Jordi Pujol, abandona l’equip de govern municipal: “Volem deixar constància de la decisió presa per la nostra assemblea i desitjar sort al govern”.

 

La sortida dels 3 membres del PDeCAT deixa el govern municipal en minoria, que a partir d’ara tindrà 6 regidors i regidores (5 del PSC i 1 de Ganemos Palau) en un Ple Municipal format per 17 edils.

 

Punts aprovats

Tot i que el referèndum i els fets viscuts l’1 d’octubre van protagonitzar el Ple Municipal, també es van sotmetre a votació dos punts de l’ordre del dia. A la sessió plenària hi van ser presents 15 dels 17 regidors i regidores.

 

El portaveu d’ERC, Jordi Plaza, va ocupar el seu lloc però es va quedar dret, no va emetre cap vot ni va participar del debat dels punts que se sotmetien a votació per protestar contra la violència exercida per la Guàrdia Civil i la Policia Nacional i per la posició de l’Alcaldessa i del govern municipal al voltant de l’1 d’octubre.

 

D’altra banda, van absentar-s’hi Jordi Méndez, de la CUP, i José Luis Heras, regidor no adscrit. Méndez ho va fer seguint la posició de la CUP de no participar en l’activitat institucional municipal pel moment polític excepcional que està vivint Catalunya i per promoure la mobilització ciutadana. En coherència amb això, va formar part del públic que omplia la Casa Consistorial.

 

Tenint en compte tot plegat, i que és l’ordre del dia del Ple Municipal ordinari de setembre, les votacions dels punts van ser les següents:

 

1. Proposta per expressar rebuig envers als atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils i per reconèixer la tasca dels cossos policials i d’emergència.

Aprovat. Votacions:

 • 14 vots a favor: PSC (5), PDeCAT-D (3), Ganemos Palau (1), C’s (2), ICV (1), PP (1) i regidor no adscrit M. Truyols (1).
 • 1 abstenció: ERC (1)
 • Es troben absents Jordi Méndez (CUP) i el regidor no adscrit J. L. Heras.

2. Proposta per no donar suport ni proporcionar mitjans ni personal municipals per a la celebració del referèndum de l’1 d’octubre del 2017.

Punt retirat de l’ordre del dia.

 

3. Proposta per a la col·locació de reductors de velocitat dels vehicles.

Aprovat. Votacions:

 • 14 vots a favor: PSC (5), PDeCAT-D (3), Ganemos Palau (1), C’s (2), ICV (1), PP (1) i regidor no adscrit M. Truyols (1).
 • 1 abstenció: ERC (1)
 • Es troben absents Jordi Méndez (CUP) i el regidor no adscrit J. L. Heras.


Imatges relacionades

 • Ple Municipal de setembre i ajornat al 5 d'octubre.

  Ple Municipal de setembre i ajornat al 5 d'octubre.

 • Ple Municipal de setembre i ajornat al 5 d'octubre.

  Ple Municipal de setembre i ajornat al 5 d'octubre.

 • Ple Municipal de setembre i ajornat al 5 d'octubre.

  Ple Municipal de setembre i ajornat al 5 d'octubre.

Enllaços relacionats