Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 13 de novembre

Can Cortès acull una jornada sobre higiene i benestar animal a l’explotació ramadera

14 de novembre de 2017La Masia de Can Cortès ha acollit aquest matí la jornada tècnica ‘Higiene i benestar animal a l’explotació ramadera’, que ha organitzat el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya. Hi ha assistit una dotzena de professionals de la indústria ramadera del Vallès.

 

Luisa Fernández, Tinenta d’Alcaldia i regidora de Medi Natural de l’Ajuntament, també hi ha assistit, encarregant-se de fer la cloenda de la jornada. A banda d’agrair a l’organització que hagi escollit Palau-solità i Plegamans per tal d’apropar-se als ramaderes del territori, Fernández ha recordat que “fins a mitjans del segle XX, l’agricultura i la ramaderia eren el principal recurs econòmic del municipi”.

 

L’objectiu de la jornada ha esta donar una visió general de les condicions d’higiene i benestar animal per desenvolupar l’activitat ramadera d’una forma segura, des del punt de vista de la seguretat alimentària, la salut, el benestar animal i la protecció del medi ambient. La jornada ha aprofundit en el requisits normatius aplicables en la producció primària ramadera, posant l’accent en les mesures d’higiene i bioseguretat per controlar el risc de difusió de malalties. Alhora s’ha tractat la importància del benestar animal i el respecte al medi ambient i entorn natural, especialment des del punt de vista de la jornada dels residus.

 Imatges relacionades

  • Luisa Fernández, en la cloenda de la jornada sobre ramaderia organitzada per la Generalitat de Catalunya.

    Luisa Fernández, en la cloenda de la jornada sobre ramaderia organitzada per la Generalitat de Catalunya.